Expert Xavi niet blij met finale 'avant la lettre': "Spanje treft Italië veel te vroeg"

Getty Images
Dé clash van de achtste finales op het EK in Frankrijk wordt het duel van maandag (27 juni, 18 uur) tussen titelverdediger Spanje en Italië. Voormalig Spaans international Xavi vindt het jammer dat beide toplanden, die in 2012 de finale speelden, elkaar al in dit stadium van de competitie treffen.

"Deze match komt veel te vroeg. We lijken wel voorbestemd om nu al opnieuw tegen elkaar te moeten spelen. Jammer voor beide landen. Spanje en Italië zijn allebei finalewaardig", zegt Xavi, die in 2014 een punt zette achter zijn interlandcarrière met 'La Roja', waarmee hij wereldkampioen (2010) en twee keer Europees kampioen (2008 en 2012) werd.

Moeilijke opponent
Spanje mag zich volgens zijn gewezen aanvoerder aan een heel moeilijke wedstrijd verwachten in het Stade de France in Parijs. "Het wordt zeer ingewikkeld. Spanje heeft Italië altijd een beetje gevreesd. Qua filosofie, karakter en weerbaarheid vormen de Italianen de tegenstander die ons het minste ligt. Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn en lijken niet nerveus te krijgen", klinkt het in Gazzetta dello Sport.

Grote fout gemaakt
De manschappen van Vicente del Bosque moeten nu al de wei in tegen Italië omdat de titelverdediger de winst in zijn groep uit handen gaf door van Kroatië te verliezen. "Daar hebben we een heel grote fout gemaakt", zegt Xavi nog. Italië won zijn poule voor de Rode Duivels. Die mogen het in de achtste finales opnemen tegen Hongarije.

AFP
AFP
AFP