Ex-toptennisser ontsnapt aan de dood in rallywedstrijd

Ex-toptennisser David Nalbandian is het voorbije weekend aan het ergste ontsnapt na een zware crash tijdens een rallywedstrijd in Argentinië.

Nalbandian nam deel aan de Copa Maxi Rally, een race uit het nationale circuit. Op een bepaald moment verloor hij de controle over het stuur, waarna zijn wagen diverse keren over de kop ging. Verontruste toeschouwers hielpen Nalbandian en zijn co-piloot uit hun auto. Als bij wonder bleef het duo ongedeerd.

De 34-jarige Argentijn zette in 2013 een punt achter zijn tenniscarrière. In 2002 schopte Nalbandian het tot de finale van Wimbledon, waarin hij verloor van de Australiër Lleyton Hewitt. In de halve finale had Nalbandian, ooit 's werelds nummer drie, zich de betere getoond van onze landgenoot Xavier Malisse.

Na zijn tennisloopbaan richtte Nalbandian zich op de rallysport. Het is niet de eerste keer dat de ex-tennisser spectaculair crasht tijdens een rallywedstrijd. In april ging het al een keer mis, ook toen bleef hij ongedeerd. "Tennis was mijn beroep, racen is een hobby", zei Nalbandian toen. "Het is iets heel anders. Hier voel ik geen druk. Ik probeer gewoon mijn best doen."

REUTERS