Ex-ref Paul Allaerts wordt algemeen directeur bij Moeskroen

Paul Allaerts.
BELGA Paul Allaerts.
Paul Allaerts gaat aan de slag als algemeen directeur bij Moeskroen. De oud-scheidsrechter is vandaag voorgesteld bij de eersteklasser, net als de nieuwe voorzitter Patrick Declerck.

Allaerts (51) stapte eerder deze maand op bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Daar was hij sinds 2013 aan de slag, achtereenvolgens als sportief directeur en verantwoordelijke van het Referee Departement.

Bij Moeskroen krijgt Allaerts de dagelijkse leiding in handen. "Ik ga de tijd nemen om alles te analyseren. Daarna zal ik snel met concrete projecten komen", stelde de oud-ref bij zijn voorstelling.

Patrick Declerck is de nieuwe voorzitter van de Henegouwse eersteklasser. De 61-jarige ondernemer volgt in die functie Edward Van Daele op. Declerck had inmiddels al een onderhoud met vertegenwoordigers van de Maltese vennootschap Latimer. Sinds vorig jaar heeft die organisatie, waar de Israëlische familie Zahavi de lijnen uitzet, 90 procent van de aandelen in handen.

"Men heeft mij verzekerd dat zij voor een sterke verankering met Moeskroen zijn", aldus de nieuwe voorzitter, die met de club op een plaats in de middenmoot mikt en het toeschouwersaantal hoopt te verdubbelen tot 6.000.