Ex-Bruggeling Ivan Perisic bezorgt Inter in toegevoegde tijd puntje in Milanese derbyAC Milan leek vanavond aan het langste eind te gaan trekken in de Milanese derby, maar dat was zonder Ivan Perisic gerekend. De ex-speler van Club Brugge en Roeselare stond in de toegevoegde tijd op de juiste plaats en hij bezorgde Inter zo nog een onverhoopt punt in de  'Derby della Madonnina'. Milan beent AS Roma, dat eerder vandaag verloor, wel bij op de tweede plaats in het klassement.

De fantastische tifo van de Milan-tifosi om eigenaar Silvio Berlusconi uit te wuiven trok vlak voor de aftrap alle aandacht. Ook de spelers waren aanvankelijk  mogelijk nog wat onder de indruk van het knappe initiatief van de thuisaanhang, want de derby was initieel niet veel soeps. Veel strijd, dat wel. Maar oogstrelend voetbal bleef achterwege.

Na het verlies van Roma eerder vandaag lag de tweede plaats voor het grijpen voor Milan, maar het waren de 'bezoekers' die hoe langer hoe meer aanspraak maakten op een doelpunt. Ivan Perisic (ex-Roeselare en Club Brugge) kreeg drie uitstekende kansen om San Siro in een rouwsfeer te dompelen, maar de Kroatische werkmier miste telkens.

En Perisic' missers braken zijn team in het slot van de helft ook zuur op. Milan, waar Carlos Bacca (ex-Club) de hele eerste helft op een eiland speelde, kon er dan toch eens uitkomen en de bal belandde op rechts bij Suso. De Spaanse winger kwam naar binnen en krulde het leer met links prinsheerlijk in de verste hoek. Geen verhaal voor Handanovic en rusten bij 1-0.

REUTERS
REUTERS
EPA


Perisic zet missers recht

Na de pauze hetzelfde spelbeeld in San Siro. Inter drukte het gespedaal opnieuw in en dit keer werden de Nerazzurri daar ook voor beloond. Gomez twijfelde iets te lang om druk te gaan zetten op Candreva en de Italiaanse international strafte dat getalm zonder pardon af. Met een plaatsbal in de rechterbovenhoek nam hij Donnarumma te grazen, het uitvak ontplofte.

De feestvreugde bij de Inter-fans was echter van korte duur, want amper vijf minuten later ontbond Suso opnieuw zijn duivels. De Spanjaard stuurde Bacca diep en de Colombiaan maakte handig gebruik van zijn snelheid. De ex-spits van Club Brugge legde terug naar Suso en de winger zette Miranda - toch niet de eerste de beste - met een heupzwaai in de wind . Hij trapte de 2-1 vervolgens beheerst in de verste hoek.

Suso leek zijn team daarmee de zege te schenken, maar diep in de toegevoegde tijd kreeg Inter nog een hoekschop. Handanovic ging mee, maar het was Perisic die op de goede plaats stond. De Kroaat zette zijn eerdere missers zo in één klap recht.

Photo News


Photo News
Photo News
REUTERS
EPA
AP
AP
Photo News