Ex-agent verantwoordelijk voor dood van George Floyd, krijgt 22,5 jaar cel - Biden noemt straf “gepast”

UPDATEDerek Chauvin, de ex-agent die George Floyd doodde, krijgt 22,5 jaar cel. Dat heeft de rechter in het proces meegedeeld. In april werd Chauvin al schuldig bevonden voor de dood van George Floyd. Naast de openbare aanklager en de advocaat van Chauvin, namen ook familieleden van George Floyd en de moeder van Derek Chauvin het woord in de rechtszaal. Gevraagd om een reactie, noemde president Joe Biden de straf “gepast”.

15 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  5 maanden geleden
  Floyd was een crimineel en bekend bij de politie. Hij heeft zich heftig verzet tijdens zijn arrestatie. De politie heeft met gekende en beproefde methodes proportioneel gereageerd. Als Chauvin dus op deze manier gestraft wordt, betekent dit dat politie zich wel eens op een heel andere manier (of beter gezegd: niet) van haar taak zal kwijten. Dit brengt straffeloosheid en dus nog meer criminaliteit met zich mee. Veel geluk aan de Amerikanen.
 • yan zhou

  5 maanden geleden
  Fake proces moet in beroep gaan voor de vrijspraak .
 • Paul vanhaezebrouck

  5 maanden geleden
  Het proces van het slachtoffer werd OOK in de media gevoerd.
 • Benny Van Leuven

  5 maanden geleden
  Chauvin is ZWAAR over de schreef gegaan, ongeacht het feit dat Floyd niet het braafste kindje van de klas was.Terecht vonnis..
 • Vera Bres

  5 maanden geleden
  de politie man had dit kunnen voorkomen, hij dacht en was er zeker van dat hij als blanke politie man alles kon en mocht ,niet dus !!
 1. Agentschap Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcenter Yource na mogelijke fraude
  Play

  Agentschap Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcenter Yource na mogelijke fraude

  Zorg en Gezondheid gaat een strafrechtelijke klacht indienen tegen het callcentrum Yource, een van de bedrijven die deel uitmaken van het consortium dat instaat voor de contacttracing. Het agentschap doet dit naar aanleiding van de publicatie van een artikel op HLN waarin sprake is van mogelijke frauduleuze praktijken bij een dochterbedrijf, iets wat ook uit eigen onderzoek zou blijken. De samenwerking met het bedrijf werd ondertussen stopgezet en er werd een externe audit naar de andere bedrijven in het consortium besteld.