Ex-agent verantwoordelijk voor dood van George Floyd, krijgt 22,5 jaar cel - Biden noemt straf “gepast”

UPDATEDerek Chauvin, de ex-agent die George Floyd doodde, krijgt 22,5 jaar cel. Dat heeft de rechter in het proces meegedeeld. In april werd Chauvin al schuldig bevonden voor de dood van George Floyd. Naast de openbare aanklager en de advocaat van Chauvin, namen ook familieleden van George Floyd en de moeder van Derek Chauvin het woord in de rechtszaal. Gevraagd om een reactie, noemde president Joe Biden de straf “gepast”.

15 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  Floyd was een crimineel en bekend bij de politie. Hij heeft zich heftig verzet tijdens zijn arrestatie. De politie heeft met gekende en beproefde methodes proportioneel gereageerd. Als Chauvin dus op deze manier gestraft wordt, betekent dit dat politie zich wel eens op een heel andere manier (of beter gezegd: niet) van haar taak zal kwijten. Dit brengt straffeloosheid en dus nog meer criminaliteit met zich mee. Veel geluk aan de Amerikanen.
 • yan zhou

  2 jaar geleden
  Fake proces moet in beroep gaan voor de vrijspraak .
 • Paul vanhaezebrouck

  2 jaar geleden
  Het proces van het slachtoffer werd OOK in de media gevoerd.
 • Benny Van Leuven

  2 jaar geleden
  Chauvin is ZWAAR over de schreef gegaan, ongeacht het feit dat Floyd niet het braafste kindje van de klas was.Terecht vonnis..
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  de politie man had dit kunnen voorkomen, hij dacht en was er zeker van dat hij als blanke politie man alles kon en mocht ,niet dus !!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.