Evi Hanssen en Sean Dhondt helpen leerlingen 'over de streep'

Bekijk meer video's op vtm.be

Vorig jaar maakte Vlaanderen voor het eerst kennis met 'Over De Streep'. In dit eenmalige programma n.a.v. Rode Neuzen Dag werden jongeren gevolgd tijdens hun workshop Challenge Day. De pakkende getuigenissen lieten niemand onberoerd. En op 14 november is het programma terug.

Dit keer laten de studenten van het Kortrijkse RHIZO, school voor mens en samenleving, in hun hart kijken. Tijdens 'Over de Streep' krijgen de leerlingen de kans om zonder woorden hun diepste gevoelens met elkaar te delen en zo het onderling respect te vergroten. Wanneer ze zich herkennen in een stelling, stappen ze samen over de streep. Een moment waarop de emoties hoog oplopen. Vijfentachtig vierdejaars uit de richting Voeding en Verzorging nemen deel aan Challenge Day.

Tijdens de workshop ontdekken jongeren dat ze veel meer op elkaar lijken dan ze verschillen. Wanneer ze elkaar beter leren kennen, verdwijnen de vooroordelen en vermindert het pestgedrag. De Challenge Day wordt een dag vol muziek, knuffels, spelletjes en openhartige gesprekken.

Vorig jaar leidden Ish en Sean Dhondt alles in goede banen, dit keer krijgt Sean gezelschap van Evi Hanssen. Deze laatste is alvast overtuigd van het belang ervan. "Mijn middelbaar was wel ok, maar die periode ging samen met het begin van de psychische problemen bij mijn broer. Ik voelde me toen ingekapseld in allemaal verschillende emoties en wist niet hoe ik eruit moest komen. Een 'Over de Streep' zou me toen geholpen hebben om me te durven openstellen."