Voorzitter Charles Michel (midden) met de Nederlandse premier Mark Rutte (links) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (rechts).
Volledig scherm
Voorzitter Charles Michel (midden) met de Nederlandse premier Mark Rutte (links) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (rechts). © AP

Europese Raad bereikt akkoord na marathonoverleg: 1.800 miljard voor meerjarenbegroting en relancefonds

UPDATENa vier dagen en vier nachten onderhandelen hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders dinsdagochtend vroeg een akkoord bereikt over de volgende meerjarenbegroting tot 2027 en een coronaherstelfonds, samen goed voor zowat 1.800 miljard euro. Dat meldt Europees Raadsvoorzitter Charles Michel.

102 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Als er zoveel gratis en goedkoop geld beloofd wordt (van waar moet dat komen?) zijn er winnaars, verliezers en ontevredenen die mekaar dagelijks blijven zien en zullen de vele hiaten gebruikt en misbruikt worden. In ieder geval wij Belgen behoren niet tot de winnaars groep.
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Michel heeft het gelapt. De Vlamingen zullen wel betalen nietwaar.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Nieuwe plastiek-belastingen in de maak! Je moet eens kijken in een supermarkt. Alles maar ook alles is verpakt in plastiek. Vier sneetjes ham of salami. De plastiek is groter dan hetgeen er in ligt. Zelfs een krop sla verpakt in plastiek. Je kan het zo gek niet bedenken. Toch makkelijk op die manier belastingen uitvinden. Als mensen nog amper iets 'plastiek-vrij' vinden in de supermarkt. Ooit was het anders.
 • Jacky Vanderplas

  1 jaar geleden
  Allee zij zijn het eens geworden over hoe zij ons zullen uitzuigen . Eerst gezorgt dat corrona daar was dan te laat ingrijpen en vervolgens iedereen geterroriseerd en vele mensen aan de dop .werkelijk zij zijn geslaagd in hun opzet links wereldwijd. En nu nog verder nationale identiteiten kelderen
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Michel heeft het weer gelapt. Weer nieuwe belastingen voor de burgers. En dan zulke taal durven te spreken. Je moet maar durven.
 1. INTERVIEW. Topdj Laurent Garnier stilaan klaar voor pensioen: “Op m’n 60ste wil ik niet meer achter de draaitafels staan”
  Muziek

  INTERVIEW. Topdj Laurent Garnier stilaan klaar voor pensioen: “Op m’n 60ste wil ik niet meer achter de draaita­fels staan”

  Een icoon in de dj- en technowereld is hij al decennialang, dus kon een eigen documentaire niet achterwege blijven. Laurent Garnier (55) stelde gisterenavond vol trots het resultaat voor op Film Fest Gent. Vooraleer hij over de rode loper schreed in de Arteveldestad, hadden wij een babbel met de Fransman over z’n bijzondere band met België, z’n haat-liefdeverhouding met monsterhit ‘The Man With The Red Face’ en het nakende einde van z’n carrière. “Ik ben niet van plan om als oude knar op cruiseschepen op te treden.”
 2. Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”
  Tielt

  Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”

  Jurgen V. (42), de man uit Tielt die vorige week de politie beschoot met pijl en boog en zich daarna urenlang verschanste in z'n woning, blijft een maand langer in de cel voor poging tot moord. De veertiger werd intussen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de Gentse gevangenis. “Door overmatig alcoholgebruik wist hij niet meer wat hij deed”, zegt zijn advocate.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?