Voorzitter Charles Michel (midden) met de Nederlandse premier Mark Rutte (links) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (rechts).
Volledig scherm
Voorzitter Charles Michel (midden) met de Nederlandse premier Mark Rutte (links) en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (rechts). © AP

Europese Raad bereikt akkoord na marathonoverleg: 1.800 miljard voor meerjarenbegroting en relancefonds

UPDATENa vier dagen en vier nachten onderhandelen hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders dinsdagochtend vroeg een akkoord bereikt over de volgende meerjarenbegroting tot 2027 en een coronaherstelfonds, samen goed voor zowat 1.800 miljard euro. Dat meldt Europees Raadsvoorzitter Charles Michel.

102 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  3 jaar geleden
  Als er zoveel gratis en goedkoop geld beloofd wordt (van waar moet dat komen?) zijn er winnaars, verliezers en ontevredenen die mekaar dagelijks blijven zien en zullen de vele hiaten gebruikt en misbruikt worden. In ieder geval wij Belgen behoren niet tot de winnaars groep.
 • leen hanssens

  3 jaar geleden
  Michel heeft het gelapt. De Vlamingen zullen wel betalen nietwaar.
 • Elise Van Damme

  3 jaar geleden
  Nieuwe plastiek-belastingen in de maak! Je moet eens kijken in een supermarkt. Alles maar ook alles is verpakt in plastiek. Vier sneetjes ham of salami. De plastiek is groter dan hetgeen er in ligt. Zelfs een krop sla verpakt in plastiek. Je kan het zo gek niet bedenken. Toch makkelijk op die manier belastingen uitvinden. Als mensen nog amper iets 'plastiek-vrij' vinden in de supermarkt. Ooit was het anders.
 • Jacky Vanderplas

  3 jaar geleden
  Allee zij zijn het eens geworden over hoe zij ons zullen uitzuigen . Eerst gezorgt dat corrona daar was dan te laat ingrijpen en vervolgens iedereen geterroriseerd en vele mensen aan de dop .werkelijk zij zijn geslaagd in hun opzet links wereldwijd. En nu nog verder nationale identiteiten kelderen
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Michel heeft het weer gelapt. Weer nieuwe belastingen voor de burgers. En dan zulke taal durven te spreken. Je moet maar durven.