De Chinese president krijgt de komende tijd heel wat bezoek uit Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
De Chinese president krijgt de komende tijd heel wat bezoek uit Europa. © Getty Images

Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?

23 reacties

 • johan vankeirs

  2 maanden geleden
  Iedereen weet wat er aan de hand is maar niemand wil het zien of weten en zeker de Politici niet,De EU is klein maar dapper maar tegen de groten is hun stokje te kort!
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Geen handel meer drijven met de landen zoals Rusland China Iran Noord Korea Turkije en ook Hongarije , dan zullen die landen wel anders gaan reageren .
 • Kurt Smet

  2 maanden geleden
  EU is onbekwaamheid ten top ! Wij zijn lachwekkend en stellen niks voor, met onze politiekers voorop !!
 • MARC VAN DEN EYNDE

  2 maanden geleden
  Wat had je gedacht als kapitalisme, graaicultuur en onkundig leiderschap één worden ? De meubels nu nog redden - als je de juiste onbaatzuchtige kapiteins vindt en het al niet te laat is -zal er een van lange adem worden en ondertussen blijven hopen dat niet of andere dictator gek zijn vinger op de knop legt...
 • Patrick Neuwirth

  2 maanden geleden
  de vs is de macht op de wereld aant verliezen en de dictators nemen het over