De belangrijke gaspijpleiding Nord Stream 1 is voor onbepaalde tijd stilgelegd.
Volledig scherm
De belangrijke gaspijpleiding Nord Stream 1 is voor onbepaalde tijd stilgelegd. © REUTERS

Europese gasprijs daalt flink na kortstondige opmars van een dag eerder

De Europese gasprijs ging dinsdag weer stevig omlaag na de forse opmars een dag eerder. De gasprijs schoot maandag omhoog in een reactie op het besluit van het Russische staatsgasconcern Gazprom om de gasleveringen aan Duitsland via de belangrijke pijpleiding Nord Stream 1 langer stil te leggen. Rusland stuurt nog wel gas via een route door Oekraïne naar Europa.

25 reacties

 • raymond dresen

  3 maanden geleden
  Binnenkort nog gas teveel als niemand nog verbruikt. Iedereen die gaskraan toe.
 • Stef van Dijk

  3 maanden geleden
  Serge Aernoudt; Noorwegen is geen EU land en krijgt ook geen geld van Europa, of ze de situatie uitbuiten durf ik ook niet zo keihard te zeggen, het is de marktwerking die opgezweept wordt door de leveringsonzekerheid van Rusland, die laatste speler moeten we gewoon buitenspel zetten dan zal de rust terugkeren
 • rudi berghmans

  3 maanden geleden
  Volhouden tot die Rus bezwijkt
 • Gino Geubels

  3 maanden geleden
  Of je op het eind vh jaar nu 3000, 4000 of 5000€ moet betalen, je kan nooit achterhalen of de eindfactuur klopt met de marktprijs gedurende een jaar.
 • Andrei Labenskyi

  3 maanden geleden
  2Wendy Bergen. Ja en nee. Voor India, het is alsgoed als onmogelijk, de infrastructuur bestaat niet. Voor China, ja, maar op de voorwaarden van de Chinezen (50% bijvoorbeeld). Dus, ja zij liggen er toch wakker van. Wat de Russen doen, is "alles of niets " spelen om op de bevolkingen van West-Europa, die gekend zijn voor hun gebrek aan ruggegraat, te beïnvloeden zodat zij druk beoeffenen op hun regeringen.
 1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
  7

  Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.
 2. ‘Bijltjesdag’ bij VRT: reportagemaakster Annick Ruyts ontslagen op verjaardag, Phara de Aguirre ziet collega’s wenen op de gang
  TV
  142

  ‘Bijltjes­dag’ bij VRT: reportage­maak­ster Annick Ruyts ontslagen op verjaardag, Phara de Aguirre ziet collega’s wenen op de gang

  Bij de openbare omroep VRT vinden momenteel de gesprekken plaats met 41 medewerkers die eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Het totale aantal ontslagen in de besparingsperiode tot 2025 is wel verder teruggedrongen tot 61 voltijdse equivalenten, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Onder meer reportagemaakster Annick Ruyts deelde op haar Facebookpagina dat de openbare omroep haar aan de deur gezet heeft, nota bene op haar verjaardag. Phara de Aguirre (61) beschreef op Twitter dat de aangeslagenheid onder de collega’s groot is.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. De Croo en Jambon beloven maatregelen tegen hoge energiefactuur van gezinnen én bedrijven

  De Croo en Jambon beloven maatrege­len tegen hoge energiefac­tuur van gezinnen én bedrijven

  Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. Jambon kondigde maandag maatregelen voor bedrijven aan op een bijeenkomst van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Premier De Croo kondigde maatregelen aan in ‘Het Grote Gelddebat’ van VTM NIEUWS en maakte duidelijk “dat niemand zonder gas of elektriciteit zal vallen”.
 3. Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen
  PREMIUM

  Wanneer zullen de prijzen van gas en elektrici­teit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen

  In de aanloop naar ‘Het Grote Gelddebat’ zijn we overstelpt met meer dan duizend lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot “normale” prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?