Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Russisch president Vladimir Poetin
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Russisch president Vladimir Poetin © AP Photo/Virginia Mayo; Valery Sharifulin/TASS Host Photo Agency/Handout via Reuters

Europese Commissie wil prijsplafond voor Russisch gas, Poetin: “Geen olie of gas meer als prijsplafond er komt”

Rusland zal geen olie of gas meer leveren indien de prijzen geplafonneerd worden. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag gezegd. Enkele uren later kwam de Europese Commissie met haar voorstellen om de gevolgen van de torenhoge energieprijzen te temperen. Ondanks Poetins dreigementen wil Commissievoorzitter Ursula von der Leyen doorzetten met een prijsplafond voor Russisch gas.

318 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  3 maanden geleden
  Europa kan eigenlijk niet zonder Russisch gas, deed voorkomen dat er genoeg alternatieven waren, Algerije, Qatar, Amerika, maar er kwam niets uit, men beet in het stof. Dit alles komt hen nu duur te staan, alternatieve energie, cq gas wat nog te koop is gaat over de kop, dat tot 10x, veroorzaakt een hoge inflatie en hoge kosten energie rekening voor de burger en de industrie. Europa zou er goed aan doen zich te gaan verontschuldigen bij Rusland voor de gedane fout, maar geen teken wijst daarop.
 • oswald billiet

  3 maanden geleden
  Er zal, hoe dan ook, een diplomatisch offensief moeten gebeuren in plaats van bedreigingen. Putin heeft Nord stream 1 en2 in handen en daarboven is hij de hoofdspeler is de gastoevoer in de beide pijpen. In de Europese commissie zitten ook economen die het niet zo gezien hebben op oorlogstaal. Hopelijk overwint het nuchter denken.
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  De sancties zouden geen gevolgen hebben voor de bevolking volgens onze E.U. De geloofwaardigheid van onze elite zal deze winter het nulpunt gaan bereiken. Ze gooien door hun ondoordachte beslissingen de opgebouwde welvaart van vorige generaties te grabbel; terwijl ze er zelf niet de minste last van ervaren.
 • geert francier

  3 maanden geleden
  En wij zullen 5 a 10 lentes op onze tanden moeten bijten tja
 • Marc Baeyens

  3 maanden geleden
  Met blufpoker versnelt Poetin zijn eigen ondergang.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Van Quickenborne maakt werk van supersnelrecht: “Relschoppers zouden dan 7 dagen aangehouden blijven, en dan voor de rechter moeten verschijnen”

  Van Quickenbor­ne maakt werk van supersnel­recht: “Relschop­pers zouden dan 7 dagen aangehou­den blijven, en dan voor de rechter moeten verschij­nen”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) legt zijn voorstel voor supersnelrecht volgende week een eerste keer op de regeringstafel, zodat het parlement er volgend jaar over kan stemmen. Dat zei hij eerder deze week bij VTM Nieuws - naar aanleiding van de rellen in Brussel en Antwerpen - en herhaalde hij vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.
 2. “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronkelijke invasieplannen onthuld
  60

  “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronke­lij­ke invasie­plan­nen onthuld

  Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).
 3. Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen
  PREMIUM

  Wanneer zullen de prijzen van gas en elektrici­teit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen

  In de aanloop naar ‘Het Grote Gelddebat’ zijn we overstelpt met meer dan duizend lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot “normale” prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?