Didier Reyners, Alexander De Croo en Charles Michel.
Volledig scherm
Didier Reyners, Alexander De Croo en Charles Michel. © ANP, Belga, AFP

Europese Commissie te traag? Didier Reynders dient Michel en De Croo van antwoord: “Elke lidstaat moet haar werk doen”

Politiek/EnergieprijzenEurocommissaris Didier Reynders weerlegt de kritiek van Raadsvoorzitter Charles Michel en premier Alexander De Croo op de trage aanpak van de Europese Commissie van de energiecrisis. “Het heeft geen enkele zin polemieken te lanceren tussen instellingen wanneer de echte uitdaging erin bestaat de eenheid tussen lidstaten te bewaren”, verklaarde hij op de RTBF-radio richting Charles Michel. “Ruzies binnen de Europese instellingen zijn zinloos. We hebben eenheid nodig.”

31 reacties

 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  De tijd om in actie te komen was toen Poetin zijn troepen begon op te hopen aan de grenzen van Oekraïne, maar ze lagen allemaal te slapen. Sterker zelfs, tijdens de zomer toen de energiecrisis samen met de gasprijs tot een hoogtepunt kwam, gaven ze ALLEMAAL niet thuis en was het ieder voor zich. En nu gaan ze (net als Biden) aankloppen bij Qatar, maar die oliesjeiks geven niets om kortetermijn contracten en praten liever met autocraten die evenmin iets geven om eigen bevolking.
 • Kris Moernaut

  3 maanden geleden
  Europa...utopie, europa telt te veel verschillen, talen, culturen, tradities etc. De oppervlakten van de landen zijn te verschillend, grenzen waren best oké, dit dwong enig respect af als je naar en ander land reisde en wat was er mis met de kleine zelfbedruipende economie, de enige voordelen die europa had kunnen betekenen was een militair leger en energie onafhankelijkheid om zijn burgers bescherming te geven en dat hebben ze verzaakt enkel de elite en grooteconomie is er goed mee
 • Andté Herbots

  3 maanden geleden
  Wat wil je nu verwachten van ene Charles Michel die voorzitter is v/d Europese Raad? Toen hij nog Premier van België was zei hij toch dat hij aan de goede kant v/d geschiedenis staat.Wat voor nen eigendunk heeft die man. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo iemand voorzitter wordt v/d Europese Raad.
 • frans kwanten

  3 maanden geleden
  Schaf die hele instelling af,wij als burger hebben er niets aan.
 • Gerard Braeckmans

  3 maanden geleden
  Van kordaatheid is idd niet veel te merken.