Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Europese Commissie: binnenkort flitsbetalingen bij alle banken, zonder meerkosten

Banken in de Europese Unie moeten betalingen binnen 10 seconden overmaken als hun klanten dat willen, als het aan de Europese Commissie ligt. Die flitsbetalingen mogen volgens het wetsvoorstel niet meer kosten dan ‘normale’ betalingen. Ook wil de Commissie dat banken checken of het rekeningnummer overeenkomt met de naam van de begunstigde, om zo oplichting te helpen vermijden.

9 reacties

 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Europa moest banken verplichten om cach geld gratis overal ter beschikking te houden. Nu zijn banken van plan om elke toegang tot uw portemonnee vulling betalende te maken overal altijd.
 • John Stahl

  5 maanden geleden
  Met de apps op uw smartphone en de contactloze kaart gaat uw geld vliegensvlug van uw rekening. Het duurt wel wat langer voor er iets bijkomt.
 • Veronica Voorhelst

  5 maanden geleden
  Installeer liever terug automaten waarmee men overschrijvingen zelf kan doen. Of die nu op 10 seconden of twee dagen uitgevoerd worden, interesseert me veel minder.
 • Marc Van der Vloedt

  5 maanden geleden
  Flits...oogverblinding, ... tenslotte...gaat het geld van de ene persoon naar de andere die zijn geld beschikbaar stelt aan en van de banken blijft. "Mocht de mens het geldsysteem begrijpen, heb je direct revolutie": zei ooit een president van de vrije wereld.
 • bert de jaegher

  5 maanden geleden
  Waarom moet het opnieuw zo lang duren vooraleer dit wordt beslist en doorgevoerd ?