De Zweeds-Iraanse VUB-prof Ahmadreza Djalali.
Volledig scherm
De Zweeds-Iraanse VUB-prof Ahmadreza Djalali. © RV

Europees Parlement vraagt onmiddellijke vrijlating van VUB-professor Djalali

De nieuw verkozen Iraanse president Ebrahim Raisi moet de dreigende executie van Ahmadreza Djalali stopzetten en hem meteen vrijlaten. Dat vraagt het Europees Parlement in een resolutie. Djalali, die als gastdocent rampengeneeskunde ook aan de VUB verbonden is, moet naar zijn familie in Zweden kunnen terugkeren, vindt het parlement.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Estland, Letland en Litouwen zullen antitank- en luchtafweerraketten naar Oekraïne sturen, en Tsjechië artilleriegranaten. Dat hebben de verschillende ministeries van Defensie van de vier landen vrijdag aangekondigd. Berlijn toont zich vrijdagavond niet opgezet met de plannen: ‘The Wall Street Journal’ weet dat Berlijn de Esten weigert de benodigde toestemming te geven om in Duitsland gemaakte wapens naar Oekraïne te sturen.