Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Europa verliest terrein op Azië in ‘World University Rankings’: vier Belgische universiteiten in top 200

Vooraanstaande universiteiten in Europa verliezen terrein op de World University Rankings nu de concurrentie uit Azië toeneemt. Dat kondigt het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE) woensdag aan. De hoogste universiteit van België op de lijst, de KU Leuven, behoudt haar positie op de 42e plaats. In totaal staan vier Belgische universiteiten in de top 200.

4 reacties

 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Ik ben al blij als er in the middle of nowhere een onnozel gebouwtje komt of in de schaduw van een grote boom een iemand super gemotiveerd kinderen leert lezen en schrijven en rekenen. Een bordje, wat krijt, een spons. Een computer voor heel het dorp. De rest volgt vanzelf wel.
 • Eddy Van De Velde

  4 maanden geleden
  Ligt de UK dan niet meer in Europa? En wat België bertreft, hier wordt iedereen geacht te moeten slagen zonder te moeten presteren.
 • Christien De Waele

  4 maanden geleden
  Ja heeft te maken met geld. Te weinig middelen. Verouderde infrastructuur. Te veel studenten die verplicht veel moeten werken om zelf studies te betalen. En dit terwijl ouders het dikwijls wel kunnen maar niet meer willen. Reizen en auto's die hun stand te boven gaan hebben voorrang.
 • Sylvie Durieux

  4 maanden geleden
  Met ons bepamperen gaan we er niet geraken.
 1. Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”
  Lille/Antwerpen/Hoogstraten

  Weduwe Ann lanceert oproep naar verloren trouwring met as van overleden echtgenoot: “Het is het laatste wat ik nog van hem heb”

  Ann Lenaerts uit Wechelderzande, de weduwe van Dominique De Pryck die vorig jaar zeer plotseling overleed aan kanker, is dinsdagavond ongezien haar trouwring verloren in Antwerpen. Het sieraad is haar heel kostbaar, aangezien de ring as bevat van haar overleden echtgenoot. De dame lanceert daarom een oproep op sociale media in de hoop de ring terug te vinden.