Het vaccin wordt ontwikkeld door het Franse bebrijf Sanofi, samen met het Britse GSK.
Volledig scherm
Het vaccin wordt ontwikkeld door het Franse bebrijf Sanofi, samen met het Britse GSK. © AFP

Europa tekent deal met Sanofi-GSK voor aankoop 300 miljoen doses coronavaccin

De Europese Commissie heeft een tweede contract ondertekend voor de aankoop van een vaccin tegen Covid-19. Het gaat om het vaccin dat wordt ontwikkeld door Sanofi-GSK. Het contract biedt de lidstaten de mogelijkheid om tot 300 miljoen doses van het vaccin aan te kopen. 

 1. Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezingsrally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerste keer in de moderne Amerikaanse geschiedenis dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszender CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft. En dat is duidelijk niet op campagne gaan.
 2. Europa laat voormalige topman van farmalobby mee beslissen over miljoenencontracten Covid-vaccins
  PREMIUM

  Europa laat voormalige topman van farmalobby mee beslissen over miljoenen­con­trac­ten Co­vid-vac­cins

  Momenteel worden dagelijks onderhandelingen gevoerd met farmabedrijven voor vaccindeals die honderden miljoenen waard zijn. Maar wie er mee aan tafel zit lijkt wel een staatsgeheim. Onderzoek van HLN bracht aan het licht dat een voormalige, hooggeplaatste farmalobbyist en eigenaar van een firma die zakendoet met de sector, namens Europa onderhandelt. Het roept vragen op over belangenvermenging. Wie is Richard Bergström? Hoe komen de vaccindeals in de EU tot stand? En wat vindt de Europese lobby-waakhond hiervan?