Europa staat stil bij aanslagen Parijs

Het Franse volk heeft zich vanmiddag om 12 uur een minuut in stilte gehuld ter herdenking van de slachtoffers van de bloedige reeks aanslagen in Parijs vrijdagavond. Heel wat mensen kwamen samen op de plekken waar de aanslagen werden gepleegd, zoals concertzaal Le Bataclan waar 88 mensen om het leven kwamen, en de Place de la République. President François Hollande en premier Manuel Valls namen deel aan de minuut stilte aan de Parijse universiteit Sorbonne. Na de stilte brak een applaus los.

Mensen brachten ook maandag bloemen en kaarsen mee om de 129 slachtoffers en 352 gewonden te herdenken. Er werd geknuffeld, gebeden en ook La Marseillaise werd aangeheven.

Niet alleen in Frankrijk viel het leven voor een minuut (gedeeltelijk) stil. In heel wat Europese steden werd een minuut stilte gehouden. Zo ook in het Turkse Belek waar sinds zondag de leiders van de belangrijkste industrielanden samenzitten voor een G20-top.

Ook op verschillende bijeenkomsten van Europese ministers, zoals die van Buitenlandse Zaken en Landbouw, werd stilgestaan bij het geweld waarmee Parijs vrijdagavond overspoeld werd.

GETTY
EPA
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
AFP
GETTY
AFP
REUTERS