Ga naar de mobiele website
^ Top

Euro reageert goed op niet-overwinning Wilders

rv
De koers van de euro reageert positief op de eerste exitpolls bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. Daaruit blijkt dat de VVD van de zittende minister-president Mark Rutte de grootste partij blijft. De PVV van Geert Wilders wint wel enkele zetels, maar wordt niet de grootste partij. Bovendien is de winst minder groot dan vooraf verwacht. Omstreeks 21.25 uur stond de euro op 1,0735 dollar, tegen 1,0635 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is stevig opgelopen. In de markt werd gereageerd op de renteverhoging in de Verenigde Staten en de eerste prognoses voor de uitslagen van de verkiezingen in Nederland.

De euro stond rond 21.25 uur op 1,0735 dollar, tegen 1,0635 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De stijging van de euro zette om 19 uur in. Na 21 uur liep de waarde van de Europese munt verder op, na de exitpoll voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tisomzeep

  Gun A extreem rechts wint 9 zetels in Nederland nl DENK NFB PVV links wordt weggevaagd en dat zeg niet ik maar de nl kranten

 • Geert Heylen

  Dat heel de boel opgezet spel was van europa, hadden de naieve kiezers natuurlijk niet door...

 • P B

  Onnozelaars, de euro schiet omhoog omdat de vs zijn rente opgetrokken heeft

 • Thorgal Aegirsson

  Ik zou het anders stellen: de Euro reageert goed op een neen tegen Turkije en een megaverlies van links.

 • Ragnar Lothbrock

  Euro zal binnen pakweg 10 jaar zo goed niet reageren als het hier meer Moslims of Westerlingen zal hebben ... Onnozelaars !

Meld een bug