Pierre Van Damme
Volledig scherm
Pierre Van Damme © VTM Nieuws

EU roept alle lidstaten op tot avondklok en langere kerstvakantie

“Als de vaccins klaar zijn, kan België vanaf 5 januari vaccineren.” Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd aan VTM Nieuws. Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht bevestigde eerder op de dag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat de coronacijfers in ons land verder blijven dalen. “Als de trends zo blijven evolueren, bereiken we mogelijk tegen Kerstmis 800 nieuwe besmettingen per dag.” Ter vergelijking: momenteel zijn er nog gemiddeld ruim 2.000 nieuwe gevallen per dag. Herlees alle ontwikkelingen van woensdag 2 december over het coronavirus in dit liveblog.

50 reacties

 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  1 weekje extra kan veel doen, want al diegenen die er met kerst hun voeten aan vegen, die zouden in principe besmet moeten zijn net na de kerstvakantie. Ik heb zelf kinderen dusja het zal weer puzzelen worden. Maar waarom gewoon niet 3 weken van maken. En de krokus ook 2 weken. En zomervakantie 1 weekje later (indien mogelijk) laten eindigen en 1 weekje vroeger beginnen.
 • Marianne Foert

  2 jaar geleden
  En gaat de EU dat allemaal blijven betalen (met ons belastingsgeld) ? Gaat de EU ook zorgen voor alle mensen die hun zaak of hun job kwijt raken door maatregelen die helemaal tot niets hebben geleid? Zo snel mogelijk alles open met de nodige maatregelen/veiligheden zodat de economie weer kan draaien.
 • Marc Sierens

  2 jaar geleden
  Het draait in België bij de regeringen uitsluitend om de postjes titels en het riante loon en om later op lange winteravonden aan de kleinkinderen te kunnen vertellen wat ze allemaal hebben gedaan voor het land,wij weten dat het weinig of niets was maar zo zal het niet verteld worden.
 • Bruno Bosch

  2 jaar geleden
  Blijkbaar bij volgorde vaccineren lobbykracht belangrijker dan medische risico.s. Politie, leaars, brandweer krijgen voorrang??? Waarom leraar van 25 voor iemand van 55 of 60 die veel meer kans heeft ernstig zieke worden of overlijden?in buitenland na gezondheidssector terecht wel volgend leeftijd omdat leeftijd risico bepaalt
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Bij deze vraag ik toch eens een onderzoek te doen bij de gestelde lichamen hoeveel er werkelijk kerst en oudejaar thuis zullen vieren en niet in Luxemburg daar de hotels en restaurant daar wel open zullen zijn .Iedereen is gelijk voor de wet maar sommige meer dan de andere .