Het idee achter het plan is dat Moskou dan minder verdient, waardoor het de oorlog minder goed zou kunnen financieren.
Volledig scherm
Het idee achter het plan is dat Moskou dan minder verdient, waardoor het de oorlog minder goed zou kunnen financieren. © AP

EU naar verluidt akkoord over prijsplafond voor Russische olie

De lidstaten van de Europese Unie hebben naar verluidt een compromis bereikt over een nieuw pakket aan sancties tegen Rusland. Daarin zijn volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, ook afspraken gemaakt over een prijsplafond voor Russische olie bij verkoop aan derde landen. Woensdag wordt hierover een formeel akkoord verwacht. De afspraken gelden niet voor olie die Hongarije via pijpleiding importeert, reageerde de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

9 reacties

 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Onbetaalbaar gas hebben we reeds. Nu nog de olie. De groenen willen hoe dan ook hun green deal door iedereens strot gaan rammen, dit door alle fossiele brandstoffen peperduur te maken. De extra accijnzen zijn een surplus voor hun achterban te bedienen. De middenklasse krijgt nogmaals een flinke rammeling te verduren. De economie zal nog verder gaan krimpen en de armoede zal stilaan vooroorlogse proporties gaan aannemen. Met dank aan het dogma van de Duitse en andere groenen.
 • Magda De Munck

  2 maanden geleden
  Poetin kan wel eens gelijk hebben. Amerikanen dicteren de les aan Europa en de bevolking dragen de gevolgen.
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Als je ziet hoe het nu is, hebben wij geen rusische olie meer nodig. Dus wat maakt het prijsplafond nog uit.
 • Per Bloem

  2 maanden geleden
  Zodra de rus de oliekraan dicht draait, wat hun degelijk gaat lukken in de OPEC, schieten ook hier de prijzen de pan uit net als gas Doe je auto nog vol deze week want het wordt onbetaalbaar
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  We moeten niet voorzichtig zijn met wapenleveringen. We moeten Rusland openlijk de oorlog verklaren en ze terugdringen tot achter hun grenzen.
 1. Poetin drijft nucleaire dreiging op: “Het Westen is aan het koorddansen, we móeten dit ernstig nemen”
  PREMIUM

  Poetin drijft nucleaire dreiging op: “Het Westen is aan het koorddan­sen, we móeten dit ernstig nemen”

  Russisch president Poetin lijkt zijn dreiging met kernwapens een versnelling hoger te schakelen door een nucleaire trein richting Oekraïne te sturen en een test met de nucleaire duikboot Belgorod voor te bereiden. “Het Witte Huis en de CIA nemen de dreiging ernstig. We moeten voorzichtig zijn met wapenleveringen aan Oekraïne, want we zijn aan het koorddansen”, meent professor internationale politiek en kernwapenexpert Tom Sauer (UAntwerpen).
 2. Onderhandelingen over loonakkoord afgesprongen, overleg gaat maandag verder

  Onderhande­lin­gen over loonak­koord afgespron­gen, overleg gaat maandag verder

  De onderhandelingen over het loonakkoord zijn afgesprongen. Dat heeft onze redactie vernomen. Maandag zullen de onderhandelingen voortgezet worden. Er wordt gediscussieerd over een energiecheque of een koopkrachtcheque. “Ik hoor dat het gaat om een cheque van 500 euro. Als bedrijven extra winsten maken, zou het over een bedrag van 750 euro gaan”, vertelt onze VTM Nieuws-journalist Karel Lattrez. Vakbonden en werkgevers zijn niet laaiend enthousiast over zo’n premie.
 1. Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet.” Die goede raad gaf de Russische president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met moeders van Russische militairen die aan het front in Oekraïne vechten. En hij had gelijk, want de meeting bleek een vooraf opgenomen schijnvertoning te zijn. De vrouwen aan tafel waren zorgvuldig uitgekozen voormalige regeringsfunctionarissen, politici uit zijn partij en zelfs een patriottische regisseur. Een overzicht.