Ga naar de mobiele website
^ Top

Erdogan na aanpassing reisadvies: "Duitsland moet opnieuw bij zinnen komen"

De Turkse president Erdogan (archiefbeeld).
REUTERS De Turkse president Erdogan (archiefbeeld).
De spanningen tussen Turkije en Duitsland lijken voorlopig niet af te nemen, integendeel. Na de reiswaarschuwing die het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren uitvaardigde voor toeristen, zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan nu dat Duitsland "opnieuw bij zinnen moet komen".

De waarschuwing dat Duitse toeristen mogelijk niet veilig zijn in Turkije noemde Erdogan vanmiddag "nergens op gebaseerd en kwaardaardig". Duitsland moet volgens Erdogan zelf verantwoording afleggen over de "terroristen" die het land herbergt. De Turkse justitie noemde hij onafhankelijker dan de Duitse.

Beide landen, nochtans NAVO-bondgenoten, zijn in een hevig conflict verwikkeld over de aanhouding van een Duitse mensenrechtenactivist, Peter Steudtner. Volgens Turkije is Steudtner, samen met zeven anderen, gearresteerd voor betrokkenheid in de mislukte staatsgreep van vorig jaar, maar Duitsland noemt dat onzin. "Verwijten over connecties met terroristische organisaties zijn bij de haren getrokken, of de Turken zouden Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties ook als terroristisch willen bestempelen", klonk het vanuit Berlijn.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel verklaarde gisteren ook exportverzekeringen voor Duitse bedrijven die willen exporteren naar of investeren in Turkije, te herbekijken. Maar volgens Erdogan blijven de deuren van Turkije "wagenwijd open voor buitenlandse investeringen".
127 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Empathie =aja eigenlijk wel

  @ Kerty, geloof me 98% is volgeboekt. 2016= 325.000 Belgische toeristen, wordt nog verwacht dit jaar 450.000 belgen. En dan heb ik het over echte belgen :-) 2016= 8.500.000 toeristen, wordt verwacht dit jaar 11.000.000 toeristen. Er zijn mensen die deze mediapropaganda, zwartmakerij door hebben..

 • Ni lulle Mor vulle

  Een man met ballen chapeau man dikke duim..!

 • Democratie is een illusie

  Erdo heeft ballen......en daar zit het ego en verstand.

 • Ramo

  Ik ben ervoor.leve lang deze erdogan .hij heeft ballen .niet zoals die gepamperde politiekers van ons

 • danny janssens

  Verkiezingen doen menig politiekers op de borst kloppen. Als de postjes erna verdeeld zijn herhaalt alles zich opnieuw. Zie maar in Nederland en Frankrijk. Dan word weer honing en stroop op de lippen gesmeerd. Da's net de zwakte van de mens , we leren nooit uit onze fouten. Zelfs een ezel valt zelden tweemaal over dezelfde steen. Zegt meer over de mens dan de ezel.

Meld een bug