De Turkse president Recep Tayyip Erdogan liet zich zelf nog niet uit over de kwestie, maar via een persbericht verwerpt zijn regime de Russische annexatie.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan liet zich zelf nog niet uit over de kwestie, maar via een persbericht verwerpt zijn regime de Russische annexatie. © AFP

Erdogan lijkt afstand te nemen van Poetin: Turkije verwerpt Russische annexatie

Turkije verwerpt de recente inlijving van vier Oekraïense gebieden door Rusland, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Istanboel. Daarbij brengt het ministerie in herinnering dat Turkije eerder de annexatie van de Krim weigerde te erkennen. Erdogan, die goede betrekkingen onderhoudt met zowel Rusland als Oekraïne, lijkt zo wat meer afstand te nemen van Poetin.

19 reacties

 • Jef Lois

  2 maanden geleden
  En wat geeft Erdogan gedaan met Noord Cyprus? Heeft hij dat niet militair bezet en Turks grondgebied verklaard? Of zoals hij het noemd de Noord Cyprus het Staat, die niemand anders erkend.
 • Robert Van etten

  2 maanden geleden
  Erdogan lijkt wat? Afstand nemen? Hij neemt afstand van de verliezer! Als morgen de pijlen richting het wisten gaan staat hij weer aan Putin's kant.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Poetin en Erdogan hun tijd is voorbij .Nieuwe moderne democratische leiders nodig geen dictators met grootheidswaanzin
 • Leo De Clercq

  2 maanden geleden
  Erdogan speelt vooruit en wed op 3 paarden: het bevrijde Oekraïne, het niet meer zo machtige verslagen Rusland en de creatie van een nieuw kalifaat, met Kadyrov in de hoofdrol en Turkije als belangrijkste en grootste deelnemer. Erdogan is geen vredesbrenger, maar maakt plannen voor zijn eigen conservatief-islamitische winkel.
 • Jo Bosman

  2 maanden geleden
  Onderhandelingen over wat ? Er valt niks te onderhandelen met Poetin. Hij moet zijn troepen terugtrekken en uit alle gebieden en de grenzen van Ukraine erkennen en schadevergoeding betalen voor alle schade die hij daar aangericht heeft. Niks anders .
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.