Enorme knuffelbeer krijgt eigen zitje aan boord

Rafaël Redczus van Berkel
Een bijzondere passagier aan boord van een vlucht van Londen Stansted naar Amsterdam maandag. De enorme knuffelbeer die reiziger Rafaël uit Hilversum voor zijn 1-jarige zoontje kocht kreeg een eigen stoel aan boord van het vliegtuig.

Door de dikke mist werd het vliegverkeer maandag ernstig in de war geschopt en Rafaël liep dertig uur vertraging op bij verschillende luchthavens in Engeland. Daarom kocht hij een grote knuffel voor zijn zoontje Reno. "Zodat hij deze beer lekker kan knuffelen als hij een volgende keer wat langer op z'n papa moet wachten'', zegt hij.

EasyJet besloot, ondanks de drukte, soepel te zijn en het knuffelbeest niet in het laadruim te deponeren, maar plaats te laten nemen tussen de passagiers. "Wie haalt het dan in zijn hoofd om op zó'n vlucht zo'n beest mee te nemen? Ik. Voor m'n zoon. Omdat hij me onverwacht lang moest missen (en ik vooral hem en m'n vrouw).''

Ontwapenend
De knuffelbeer kreeg ook nog eens een ereplek: omdat een passagier niet kwam opdagen, mocht Beer aan het raam zitten. De knuffel oogste veel bekijks, vertelt Rafaël. "De weg hier naartoe was al prachtig. Zo'n mensgroot knuffelbeest doet iets met de omgeving. Direct. Ik werd ongegeneerd bekeken. Gesmoezel. Veel glimlachen. Maar ook hardop lachen. Ontwapenend, alsof er meteen een laagje vernis is verdwenen."

EasyJet stuurt op Facebook nog een berichtje aan 'Beer': "Lieve Beer, we zijn blij dat je hebt genoten van je allereerste vlucht! Je had één van de mooiste plekjes aan boord en dat is te zien aan de stralende blik in je ogen op deze leuke foto. Wat ons betreft mag je zeker vaker met ons mee als we een plekje over hebben, want je ziet er uit als de ideale passagier: vriendelijk, lekker rustig en heerlijk zacht als je medepassagier per ongeluk op je schouder in slaap valt. Tot de volgende keer en de groeten aan Reno!''

Rafaël met Beer.
Rafaël Redczus van Berkel Rafaël met Beer.
Reno met Beer.
Rafaël Redczus van Berkel Reno met Beer.
Rafaël Redczus van Berkel