Enkele dagen nadat Gilles stierf in Le Bataclan zorgt hij nog voor enorme verrassing

Gilles Leclerc redde het leven van zijn vrouw door haar tijdens de aanval op Le Bataclan met zijn lichaam te beschermen. Hijzelf moest die heldendaad echter met zijn leven bekopen. Op CNN zetten zijn zus en moeder met een ontroerend verhaal zijn geweldige karakter in de verf. "Enkele dagen na de tragedie kreeg Marianne een boeket met tweehonderd rozen. Die verrassing had hij voordien al geregeld om hun huwelijksverjaardag te vieren", klinkt het.

Bloemist Gilles mocht als grote fan van Eagles of Death Metal uiteraard niet ontbreken op hun concert. Vlak voordat terroristen de zaal binnenstormden, maakte het gelukkige koppel nog een selfie. Biertje in de hand, helemaal klaar voor een feestje. Op dat moment konden ze niet vermoeden dat die foto uiteindelijk de hele wereld zou rondgaan.

De familie van Gilles leefde drie dagen lang in onzekerheid. "Tot de allerlaatste minuut bleven we hopen", aldus moeder Nelly. "Pas toen we hem effectief gezien hadden, verdween het laatste sprankeltje hoop. Het was zeer lastig. Gilles en Marianne konden elkaar geen moment missen, ze waren soulmates. Er viel nooit een onvertogen woord."

"De terrorist verdient het niet dat we hem als een mens beschouwen. Hij maakt geen deel uit van de mensheid. Zelfs beesten doen dit elkaar niet aan, hij is een monster."

CNN

Enkele dagen na zijn dood kwamen de rozen aan. "Met die bloemen wilde hij eens te meer zijn liefde voor haar tonen", vult zus Alexandra aan. "Helaas kon hij ze niet meer zelf overhandigen, zijn laatste cadeau hebben we zelf aan Marianne moeten geven. 'Zelfs als hij er niet meer is, weet hij me te verrassen', reageerde ze."

"Mijn broer was heel speciaal. Hij hielp anderen omdat hij daarvan genoot, nooit uit eigen belang. Hij was er altijd, voor iedereen." Alexandra zal hem nu een brief schrijven met daarin alles wat ze hem nog wil vertellen.

"Gilles zit in mijn hart, maar ik zal hem nooit meer kunnen aanraken", besluit een gebroken Nelly.