Engels maakt in extremis owngoal Heylen ongedaan en bezorgt Jonge Duivels zo zege tegen Malta

De Belgische beloften hebben vanavond in hun EK-voorronde op de valreep een 2-3 zege geboekt tegen Malta. Tielemans en Bongonda brachten de jonge Duivels voor de pauze op een dubbele voorsprong. Maar na de pauze scoorden ook de Maltezen, via Degabriele en Heylen (owngoal). Een doelpunt van Bjorn Engels vermeed in de slotminuut een blamage.

Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans bracht de Belgische beloften na nauwelijks drie minuten al op voorsprong vanaf de stip. Die voorsprong werd na 24 minuten verdubbeld door een kopbal van Théo Bongonda. De spits van Celta de Vigo kopte een voorzet van nieuwkomer Senna Miangue tegen de touwen.

De tweede helft leek een formaliteit voor de jonge Duivels, maar dat draaide anders uit. Degabriele bracht de thuisploeg na 74 minuten opnieuw in de match, waarna een owngoal van Heylen de Maltezen op gelijke hoogte bracht. Een late kopbalgoal van Bjorn Engels bezorgde de Belgische beloften alsnog een krappe zege.

België staat voorlopig met 15 punten uit zeven wedstrijden op de tweede plaats in groep 1, maar speelde wel een wedstrijd minder dan leider Tsjechië (20 ptn). De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het EK in Polen. De beste vier tweedes spelen barrages. Dinsdag ontvangen de jonge Duivels Tsjechië in Leuven (18u45).