Engeland werkt af aan 100% en legt Schotland over de knie

REUTERS
Een bijzonder efficiënt Engeland heeft in groep F aangeknoopt met een belangrijke driepunter. De 'Three Lions' overtuigden allerminst tegen een moedig Schotland, maar werkten af aan 100%. Sturridge, Lallana en Cahill tekenden alledrie met een kopbaldoelpunt voor de te zware 3-0 eindstand. Ook Slovenië (0-1 bij Malta) en Slovakije (4-0 tegen Litouwen) gingen met drie punten aan de haal. In de stand telt Engeland twee punten meer dan Slovenië en vier meer dan Slovakije.

In vergelijking met de droge 0-0 vorige maand in Slovenië wijzigde bondscoach Southgate zijn elftal op drie posities. Walcott en Lingard verhuisden naar de bank, terwijl Alli in de lappenmand ligt. Rooney (kapitein), Sterling en Lallana mochten opdraven. Het inspireerde Engeland allerminst dat genoeg had aan één bal tussen de palen om de score te openen. Walker schilderde het leer voor doel waar Sturrigde fraai overhoeks binnenkopte. De bezoekers loerden op de counter, maar hadden wel de betere kansen. Hanley kopte moederziel alleen over de kooi en Fletcher trapte naast, een gevleide 1-0 halfweg was het gevolg.

Boeken toe na de pauze
Schotland kwam furieus uit de kleedkamer met twee grote mogelijkheden. Forest trapte onbegrijpelijk naast en een beenveeg van Stones hield Snodgrass van een treffer. Het doelpunt viel als zo vaak aan de overkant. Nu mocht Rose een voorzet trappen en was het Lallana die er zijn knikker tegenzette, 2-0. Een serieuze tik voor een moedig Schotland dat op het uur een nieuwe tik kreeg. Doelman Gordan zag hoe Cahill een hoekschop tegen de netten kopte. Derde bal binnen het kader, derde doelpunt. De 'Three Lions' hadden er plots zin in, maar een grotere uitslag kwam er niet meer omdat Sterling over knalde.

EPA
Photo News
Getty Images
REUTERS
REUTERS

Malta - Slovenië 0-1 (0-0)

Doelpunten:

Slovenië: Verbic (47.)

Slovakije - Litouwen 4-0 (3-0)

doelpunten:

Slovakije: Nemec (12.), Kucka (15.), Skrtel (36.), Hamsik (86.) 

Engeland - Schotland 3-0 (1-0)

Doelpunten:

Engeland: Sturridge (24.), Lallana (50.), Cahill (61.) 

Stand: ptn w

1. Engeland 10 4 

2. Slovenië 8 4 

3. Slovakije 6 4 

4. Litouwen 5 4

5. Schotland 4 4 

6. Malta 0 4