De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde eerder al dat Rusland geen olie, gas, kolen en andere brandstofproducten meer zal leveren aan landen die prijsplafonds voor Russische grondstoffen invoeren.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde eerder al dat Rusland geen olie, gas, kolen en andere brandstofproducten meer zal leveren aan landen die prijsplafonds voor Russische grondstoffen invoeren. © ANP / EPA

Energieplafond volgens Rusland gedoemd te mislukken: “Prijs zal stijgen”

De westerse plannen om een prijsplafond in te stellen voor de export van Russisch olie- en gas zijn gedoemd om te mislukken. Dat schreef de voorzitter van het Russische lagerhuis in een bericht op Telegram. Volgens Vjatsjeslav Volodin zal een prijsplafond juist een omgekeerd effect hebben en dus zorgen voor hogere in plaats van lagere prijzen.

55 reacties

 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Voor dat het ijzeren gordijn opgebroken werd kwam er bijna geen gas uit Rusland deze kant op het is de fout van de politiek en de industrie die te gretig waren in het geloof dat Poetin die ooit niet tegen Europa zou gebruiken. Nu is alles al bij al nog mee gevallen. Enkel het kluwen van dat alle energie prijzen gekoppeld zijn hebben deze hoge prijzen veroorzaakt. Maar dat doet Europa en de industrie zelf door het systeem in leven te willen houden.
 • katty Philips

  3 maanden geleden
  Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo rap mogelijk afsluiten dat gas,de mens is altijd al vindingrijk geweest waarom nu niet!
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  3 maanden geleden
  Glenn Claessen, wil je deze prijs als koper niet betalen, dan moet de verkoper maar op een ander gaan verkopen.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Natuurlijk zal niemand zonder gas of stroom vallen, zoals De Croo beweert. In de kapitalistische wereld kan je alles kopen. Als je er maar genoeg voor betaald.
 • Johan Emmers

  3 maanden geleden
  Heel deze situatie heeft Europa doen beseffen dat we ons onafhankelijk moeten maken van Rusland. Het is even door de zure appel heen bijten en dan wordt het weer business as usual. En ja, we zullen allemaal 2 stappen achteruit moeten doen om terug vooruit te geraken. Hopelijk heeft Europa hiervan geleerd zodat situaties als deze in de toekomst niet meer kunnen gebeuren! Want Poetin zal blijven doorgaan zolang er niemand in staat is om hem tegen te houden!