Emotionele reacties na moord op tv-ploeg

De dood van de jonge journaliste Alison Park en cameraman Adam Ward leidt tot emotionele reacties bij het lokale televisiestation WDBJ7. De rechtstreekse uitzending gaat er na de schietpartij gewoon door, maar staat nu helemaal in het teken van de twee slachtoffers.

De directeur van de zender, Jeff Marks, reageerde tijdens de uitzending duidelijk emotioneel. "Ik kan niet uiten hoezeer Alison en Adam geliefd waren. Onze harten zijn gebroken en onze sympathie gaat uit naar hun collega's en familieleden. Deze namiddag organiseren we een korte herdenking. Dat onze dag er zo zou gaan uitzien, hadden we nooit durven denken."

De 24-jarige reporter Alison Park had een relatie met haar collega-journalist Chris Hurst. Die relatie werd nooit publiek gemaakt, maar Chris Hurst heeft op zijn Facebookpagina enkele foto's en een korte mededeling geplaatst. "We waren negen maanden samen en woonden nog maar net samen", schrijft hij. "Het waren de beste negen maanden van ons leven. We wilden gaan trouwen."