Drukte op de Boekenbeurs vorig jaar (archieffoto)
Volledig scherm
Drukte op de Boekenbeurs vorig jaar (archieffoto) © Benoit De Freine

Elke dag verschijnen er 57 nieuwe boeken in het Nederlands

Wie droomt van een schrijverscarrière, parkeert die ambitie wellicht beter nog even in de koelkast. Het is namelijk nog niet zo'n goed jaar geweest voor de boekenmarkt. Tot eind september werd 4 procent minder boeken verkocht dan in diezelfde periode vorig jaar. Geen reden tot optimisme aan de vooravond van de Boekenbeurs.

 1. Nederlander Peter wordt compleet gek van anderhalvemeter-omroeper: “Lijkt wel een heropvoedingskamp”
  Play
  12

  Nederlan­der Peter wordt compleet gek van anderhalve­me­ter-omroeper: “Lijkt wel een heropvoe­dings­kamp”

  De bewoners in de binnenstad van het Nederlandse Eindhoven zitten met een ‘irritante stadsprediker’. Dat meldt Omroep Brabant. Uit tal van luidsprekers die ophangen in de Eindhovense winkelstraten weerklinkt sinds afgelopen vrijdag een luide stem die het winkelend publiek wijst op de coronamaatregelen. Verschillende mensen die boven de winkels wonen, worden er helemaal gek van. Zo ook Peter.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.