Elf Kempense campings pakken uit met gratis wifi

UNKNOWN
Elf campings uit de Antwerpse Kempen bieden hun bezoekers de komende drie jaar een gratis internetverbinding via wifi aan. Volgens de provincie Antwerpen gaat het om een primeur voor Vlaanderen.

Het project kost zowat 30.000 euro en wordt deels gefinancierd door de toeristische dienst van de provincie. Camping Baalse Hei in Turnhout beet vandaag de spits af.

Op de startpagina van de browser zal een aangepaste versie te zien zijn van www.antwerpsekempen.be. Op die manier hoopt de provincie de toeristische attracties van de Kempen extra te kunnen promoten.

Het systeem verzamelt ook statistische info rond internetgebruik, zodat in de toekomst beter kan worden ingespeeld op de noden van de kampeerders door bijvoorbeeld gericht promotie te voeren.

Het project komt er dankzij steun van Toerisme Provincie Antwerpen (25 procent) en van vzw Kempen Campings. "Je overtuigt de kampeerder vandaag niet meer alleen met een ruime standplaats of animatie tijdens de zomermaanden. Bezoekers willen ook tijdens hun vakantie digitaal bereikbaar zijn en snel informatie kunnen verzamelen", verklaart voorzitter van Kempen Campings Kris Quaghebeur, die zo wil aantonen dat een vakantie in de natuur niet haaks staat op de nood aan moderne communicatiemiddelen. (belga/adha)