Twee mensen stierven in het voertuig.
Volledig scherm
Twee mensen stierven in het voertuig. © Twitter

Elektrische auto stort van derde verdieping tijdens testrit in Shanghai, twee mensen laten het leven

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Nio heeft laten weten dat bij een testrit in hun hoofdkwartier in Shanghai twee mensen zijn omgekomen. De twee slachtoffers zouden een nieuwe elektrische wagen uittesten op de derde verdieping van het gebouw, maar maakten om vooralsnog onduidelijke reden een doodsmak op de straat. De derde verdieping, waar het ongeluk plaatsvond, zou gebruikt worden als testruimte, maar ook als showroom en parking.

 1. 32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijnse autoriteiten, ook luchtalarm en ontploffingen in Jeruzalem
  Play

  32 doden waaronder zes kinderen in Gazastrook melden Palestijn­se autoritei­ten, ook luchtalarm en ontploffin­gen in Jeruzalem

  Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. In Jeruzalem was dan weer het luchtalarm voor het eerst te horen sinds de start van de Israëlische operatie in Gaza.
 2. Politie Londen onderwerpt honderden minderjarigen aan ‘strip-search’

  Politie Londen onderwerpt honderden minderjari­gen aan ‘strip-search’

  De politie in Londen heeft tussen 2018 en 2020 meer dan 600 minderjarigen onderworpen aan een zogeheten ‘strip-search’, waarbij naar wapens of andere illegale middelen wordt gezocht onder de kleding. Dat schrijft kindercommissaris Rachel de Souza in een nieuw rapport op basis van data die ze bij de Londense politie opvroeg. Het gaat specifiek om onderzoeken bij aanhoudingen en niet bij minderjarige verdachten die in hechtenis zitten.