Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Getty Images

Einde van een tijdperk: laatste jumbojet verlaat Boeing-fabriek

Na meer dan vijftig jaar heeft de laatste Boeing 747 de fabriek van de Amerikaanse vliegtuigbouwer in Everett, bij Seattle, verlaten. Daarmee komt een einde aan het tijdperk van "het vliegtuig dat de wereld heeft veranderd".

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. De Croo voorstander van accijnshervorming: “Normaal dat crisismaatregelen op bepaald moment aflopen”

  De Croo voorstan­der van accijnsher­vor­ming: “Normaal dat crisismaat­re­ge­len op bepaald moment aflopen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de accijnshervorming moet worden uitgevoerd. “Het is logisch dat crisismaatregelen op een bepaald moment een einde krijgen”, zei de premier vanmiddag in de plenaire vergadering van de Kamer. Er is voorlopig nog geen consensus binnen de meerderheid over de hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eerder deze week voorstelde.
 3. 45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

  45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoor­de­naar Jeffrey Dahmer

  In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat hij ze had opgepikt in uitgaansgelegenheden voor gay mensen.