Ga naar de mobiele website
^ Top

Eigen partij niet mals voor Bracke: "Hij besmeurt geloofwaardigheid N-VA"

Siegfried Bracke nam gisteren ontslag uit de adviesraad bij Telenet.
James Arthur Siegfried Bracke nam gisteren ontslag uit de adviesraad bij Telenet.
Gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens (N-VA) is niet mals voor de rol die zijn partijgenoot Siegfried Bracke in het Publipartverhaal speelt. "De N-VA heeft altijd geprobeerd op een andere manier aan politiek te doen en de partij doet dat ook. Maar wat er nu is gebeurd, doet daar afbreuk aan", zegt een ontgoochelde Hofkens aan persagentschap Belga.

Kamervoorzitter en Gents N-VA-fractieleider Siegfried Bracke trok mee de discussie aan over Publipart, maar kwam zelf onder vuur te liggen voor de vergoedingen die hij kreeg voor zijn adviseursfunctie bij Telenet. Bracke, die eerst meermaals had geweigerd het bedrag van zijn Telenet-vergoeding bekend te maken, liet gisteravond via Twitter weten dat hij opstapt bij Telenet.

Kritiek van andere partijen krijgt Bracke in overvloed, maar ook in de eigen rangen is niet iedereen te spreken over zijn optreden. Zo tweette gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens: "Pijnlijk, hoe een zogenaamde mediaspecialist de pot de ketel verwijt, zich in de voet schiet en de geloofwaardigheid van N-VA besmeurt".

"Ik sta volledig achter die tweet", legt Hofkens uit. Hofkens zelf legde vorig jaar zijn mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger naast zich neer om zich volledig te kunnen concentreren op zijn advocatenpraktijk. "Ik heb geen enkel politiek mandaat meer en heb dus wat meer vrijheid om te spreken", legt hij uit.

Keuze maken
"Al dat gecumuleer is iets wat mij geweldig stoort. Ik heb zelf gemerkt dat die combinatie van parlementslid en advocatenpraktijk niet werkt. Daarom roep ik politici op om een keuze te maken. Al dat gecombineer is niet goed. Ik word daar ook op aangesproken. Mensen raken hun geloof in de politiek kwijt", klinkt het.

Hofkens vindt dat Bracke zichzelf in de voet heeft geschoten en noemt dat ook schadelijk voor zijn partij. "Net de N-VA moet daar terughoudend in zijn. De N-VA moet daar het goede voorbeeld geven. Wij probeerden altijd op een andere manier aan politiek te doen, en wij doen dat ook. Maar dit doet daar echt afbreuk aan", aldus Hofkens.

Gewezen Vlaams Parlementslid Jan Hofkens (N-VA).
Gewezen Vlaams Parlementslid Jan Hofkens (N-VA).

Pijnlijk, hoe een zogenaamde mediaspecialist zich in de voet schiet en de geloofwaardigheid van N-VA besmeurt

Jan Hofkens
Meer over55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • christ houtters

  Als Bracke dan toch wil bewijzen dat hij politiek correct is, dat hij dan ook zij politieke carrière stopt. Dan pas zal hij geloofwaardig overkomen en verdere schade aan de partij voorkomen, of was dit altijd al zijn bedoeling.

 • Anonymous

  Geen enkele maar ook geen enkele politieker is te vertrouwen veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven , maar volgende verkiezing zullen die zotten hun lot bepalen

 • Anonymous

  Hij heeft nooit bij nva thuis gehoord deze man is vanbinnen een socialist

 • Anonymous

  Die man heeft niets verkeerd gedaan. Het was een bijverdienste in de privé, en dan? Ik heb ook een bijverdienste naast mijn vaste job. Het is uit de pot met belastingsgeld dat de politiekers moeten blijven en dat is het verschil tussen Bracke en de SPA.

 • August Cox

  De naam N-VA spreekt voor zich, Niks Voor Arbeiders, potter maar rustig verder je komt jezelf nog tegen.Moest ik in hun plaats zijn ik zou niet gerust zijn, en diep beschaamd.

Meld een bug