Egyptisch leger ontving noodsignaal vliegtuig

Een Egyptische militaire eenheid heeft een noodsignaal ontvangen van het passagiersvliegtuig van EgyptAir dat vannacht boven de Middellandse Zee verdween. Dat zegt het Egyptische ministerie voor Burgerluchtvaart.

Het noodsignaal werd om 04.26 uur opgevangen, bijna twee uur nadat het was verdwenen op de radar. Het in Parijs opgestegen vliegtuig was met 66 mensen aan boord op weg naar Caïro toen het verdween.

In het laatste radiocontact met de Griekse luchtverkeersleiding vlak voordat de Airbus A320 het Egyptische luchtruim binnenvloog, had de piloot geen melding gemaakt van problemen.

Zoektocht
Aan de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van EgyptAir nemen twee vliegtuigen van de Griekse luchtmacht en een fregat van de Griekse zeemacht deel, hadden Griekse media eerder al gemeld op basis van de generale staf. Die deelname gebeurt in samenspraak met de Egyptische autoriteiten. Het Egyptische leger stuurde eveneens vliegtuigen en marinevaartuigen naar het gebied waar het toestel verdween.

Op het ogenblik dat het toestel van de radarschermen verdween, zou het toestel zich in het Egyptische luchtruim tussen het eiland Kreta en de Egyptische kust hebben bevonden, aldus de Griekse staatsradio.