EgyptAir: "Gevonden brokstuk is niet van vermiste vliegtuig"

Een schip van de Egyptische marine neemt deel aan de zoekactie naar de vermiste vlucht MS804.
REUTERS Een schip van de Egyptische marine neemt deel aan de zoekactie naar de vermiste vlucht MS804.
EgyptAir heeft de eerdere mededeling weerlegd dat het wrak van het vermiste vliegtuig gevonden is in de Middellandse Zee. Aan CNN zei de luchtvaartmaatschappij dat de wrakstukken niet van de Airbus A320 zijn.

"Wij nemen onze woorden terug over het vinden van het wrak omdat wat we aantroffen geen onderdeel van ons vliegtuig is. De zoektocht en de reddingstocht zijn dus nog steeds aan de gang", zo zei vicevoorzitter van EgyptAir Ahmed Adel. Eerder kondigde Adel aan dat speurders het wrak van het vliegtuig gevonden hadden. Ook in een communiqué van EgyptAir stond dat het Egyptische ministerie van de Burgerluchtvaart een officiële brief van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken had gekregen, waarin de vondst van wrakstukken van de verdwenen vlucht werd bevestigd. De ontdekking gebeurde nabij het Griekse eiland Karpathos, zo klonk het.

Voorzitter Athanassios van de Griekse Commissie voor de Veiligheid in de Luchtvaart had die bewering eerder gisteravond al weerlegd, toen hij zei dat de brokstukken die in de buurt van waar het toestel van EgyptAir zou zijn neergestort werden teruggevonden "niet van een vliegtuig" waren. "Wat is gevonden, is een stuk hout en weefsels die niet van een vliegtuig kunnen zijn", benadrukte Athanassios.