President-elect Joe Biden liet zich vaccineren in Newark, Delaware.
Volledig scherm
President-elect Joe Biden liet zich vaccineren in Newark, Delaware. © AP

“Eerste vrachtwagens met coronavaccins vertrekken nu uit Puurs” - Joe Biden krijgt live op televisie eerste prik

Ons land heeft uit voorzorg de grenzen gesloten voor alle passagiersvervoer vanuit het Verenigd Koninkrijk in verband met de mutatie van het coronavirus die daar is ontdekt. Intussen remt de stijging in het aantal coronabesmettingen in ons land licht af, terwijl ook het aantal ziekenhuisopnames lichtjes daalt. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Herlees hier al het nieuws over Covid-19 van maandag 21 december.

35 reacties

 • Chris Luyckx

  1 maand geleden
  was iedereen maar BV,1 week corona dan 14 dagen in de boekjes en genezen.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Volgens virologen is de besmettelijkheid en als gevolg daar van de virale lading in het lichaam hoger. Kan bijna niet anders dan dat deze nieuwe mutatie ook schadelijker is. Afgemeten aan het aantal geschatte besmettingen en doden heb je gemiddeld 1 kans op 50 om te sterven aan een covid-19 besmetting. Wie zou op een vliegtuig stappen als je dergelijke kans had op neer storten. Of zelfs als die kans 1 op 500 was omdat je jong bent.
 • Patrick De Poen

  1 maand geleden
  Ik ben ervan overtuigd dat de overheid mede verantwoordelijk kan gesteld worden indien er iets misloopt met de toediening van het vaccin.
 • Daniel Corstjens

  1 maand geleden
  De vraag is, wat spuiten ze in? Kan even goed een griep spuitje zijn!
 • frans deleeuw

  1 maand geleden
  Puurs? Puurs-Sint-Amands is de naam. Of mag dat niet gebruikt worden?
 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systematische speekseltest”
  kortrijk

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systemati­sche speeksel­test”

  De directeurs van tien middelbare scholen in regio Kortrijk vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen