Eerste verdachte verijdelde aanslag in Parijs aangeklaagd en opgesloten

thinkstock
De 29-jarige Ornella G. is gisteravond in staat van beschuldiging gesteld door de Franse antiterreurrechters en in voorlopige hechtenis geplaatst in het kader van het onderzoek naar de verijdelde aanslag met een bomauto in Parijs, zo kondigde het parket aan.

De jonge vrouw werd in beschuldiging gesteld voor "bendevorming in verband met een criminele terroristische onderneming" en "moordpoging door een georganiseerde bende", zo verduidelijkte het parket.

De moeder van drie, waarvan vermoed werd dat ze naar Syrië wilde vertrekken, werd dinsdag gearresteerd in het zuiden van Frankrijk, samen met haar partner die intussen weer werd vrijgelaten. Haar vingerafdrukken werden vorig weekend teruggevonden in de achterlaten auto in het centrum van Parijs die gevuld was met gasflessen.

De politie zoekt nog naar de negentienjarige dochter van de eigenaar van de Peugeot 607, die eveneens geradicaliseerd is.

Volgens een bron dichtbij het onderzoek zegt Ornella G. dat de jonge vrouwen na hun mislukte poging om de wagen in brand te steken, op de vlucht sloegen voor een man van wie ze dachten dat hij een agent in burger was. Een andere bron zegt dat er een conflict zou zijn tussen de verdachten.