Onder meer in Limburg viel maandag de eerste sneeuw van deze winter. Ondertussen ging het gasverbruik dit weekend de hoogte in.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer in Limburg viel maandag de eerste sneeuw van deze winter. Ondertussen ging het gasverbruik dit weekend de hoogte in. © rv / Mine Dalemans

Eerste échte winterprik doet ons (eindelijk) de gaskraan opendraaien, maar: “Zal nodig zijn om de thermostaat ook bij deze temperaturen enkele graden lager te houden”

Energiecrisis of niet: de gaskraan gaat open in ons land. Afgelopen weekend steeg het gasverbruik bij de Belgische gezinnen met zo’n 50 procent tegenover een week geleden. Laat zich dat ook voelen in de Europese gasvoorraden? Energie-expert Joannes Laveyne blikt voorzichtig vooruit: “Het venijn zit deze winter in de staart.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Turkije beschuldigt het Westen van ‘psychologische oorlogsvoering’: “Complot om toeristische sector de nek om te draaien”
  63

  Turkije beschul­digt het Westen van ‘psycholo­gi­sche oorlogsvoe­ring’: “Complot om toeristi­sche sector de nek om te draaien”

  Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten, dat meldt het Turkse staatspersbureau ‘Anadolu’. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen wegens een verhoogde aanslagdreiging. In Turkije heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.