Eenvoudige driepunters voor Griekenland en Bosnië in groep Rode Duivels

Griekenland beleefde een rustige avond in en tegen dwergstaat Gibraltar
AP Griekenland beleefde een rustige avond in en tegen dwergstaat Gibraltar
Naast Cyprus-België waren er vandaag nog twee wedstrijden in de groep van onze Rode Duivels. Griekenland won eenvoudig bij dwergstaat Gibraltar (1-4), terwijl Bosnië stevig uithaalde tegen Estland (5-0).

Griekenland, de winnaar van het EK in 2004, leek op weg naar een rustige avond toen Mitroglou de Grieken al na tien minuten op voorsprong bracht. Een kwartier later kwam Gibraltar zowaar erg verrassend langszij. Tijd om het gaspedaal in te drukken, dachten de Grieken. Met drie goals in evenveel minuten ging Griekenland alsnog met een comfortabele 1-4 voorsprong de rust in. Die ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand, nadat de Grieken het vertikten de score in de tweede helft verder uit te diepen.

Ook Bosnië was bij de rust al zo goed als zegezeker na doelpunten van Spahic en topspits Dzeko. Twintig minuten voor affluiten prikte Medunjanin het derde Bosnische doelpunt tegen de netten. Via Ibisevic en opnieuw Spahic werden de Esten met pijnlijke forfait-cijfers huiswaarts gestuurd. Danijel Milicevic (AA Gent) maakte een kwartier voor tijd zijn debuut voor de Bosnische nationale elf. Amper acht minuten later tekende de sierlijke middenvelder meteen voor de assist van het vierde Bosnische doelpunt (zie video onderaan). Prima start dus voor de Bosniërs, die wellicht de grootste belager van onze Rode Duivels zullen zijn in de strijd om groepswinst.

AP
REUTERS
EPA
EPA
AFP
Photo News