Een week goed nieuws: Zary (2,5) kan ondanks leukemie toch genieten van eerste schooldag en andere verhalen die je blij maken

Mine Dalemans
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

“Ik ben blij dat Zary haar eerste schooldag goed begonnen is. Dat nemen ze ons in nooit meer af”

Het zal voor veel mama’s niet makkelijk geweest zijn om hun oogappel aan de schoolpoort af te droppen. Maar voor Amina Spiritus (26) uit Sint-Truiden was het afscheid van dochtertje Zary toch extra spannend. Een doodziek kind zonder immuunsysteem naar haar eerste klasje sturen, doet wat met een moederhart.

Mine Dalemans

Vrouw neemt 97 dakloze honden in huis om diertjes te redden van orkaan Dorian

Toen Chella Phillips hoorde over de naderende orkaan Dorian, besliste ze om 97 dakloze honden in haar huis op de Bahama’s onder te brengen.

d
rv d

Piet (54) redt tijdens vakantie in Zwitserland vrouw van verdrinkingsdood

Tijdens de vakantie van Piet Germonprez (54) uit Hertsberge sukkelde een bejaarde dame in het water van het Lago Maggiore. De triatleet redde het leven van de vrouw. “Ik heb het moment nog tientallen keren herbeleefd.”

Benny Proot

Volkswagen gaat zelf klassieke auto’s leveren die op stroom rijden

Volkswagen heeft een nieuwe afdeling opgezet die klassiekers gaat elektrificeren. Het eerste model wordt onthuld tijdens het autosalon IAA in Frankfurt.

Volkswagen

Metallica doneert meer dan 1,5 miljoen euro aan goede doelen

De Amerikaanse rockgroep heeft tijdens haar voorbije Europese tournee, die de naam ‘WorldWired’ kreeg, maar liefst 1,5 miljoen euro aan plaatselijke goede doelen gedoneerd.

AFP

Hond Baziel helpt kinderen met autisme tot rust komen

De Zonnebloem in Izegem biedt kleuter- en lager onderwijs aan voor kinderen met autisme en dankzij schoolhond Baziel moeten zij zich meer op hun gemak voelen, waardoor ze makkelijker kunnen openbloeien.

Joke Couvreur1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frederik Verheughe

    Top! Meer van dat!