Een week goed nieuws: waarom de 'beestigste dokters' in Gent werken en andere verhalen die je blij maken

Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

James Allison werd bijna uitgehoond voor zijn revolutionaire behandeling tegen kanker. Nu heeft hij de Nobelprijs voor Geneeskunde gewonnen

De Amerikaanse wetenschapper verloor toen hij elf was zijn moeder aan kanker. In haar hals had ze brandwonden, pijnlijke restanten van radiotherapie. De jonge James was ontgoocheld: "Is dát hoe je kanker geneest?" Vandaag wordt Allison beschouwd als de man die van kanker misschien een chronische ziekte maakt, in plaats van een lethal weapon.

James Allison
REUTERS James Allison

Deze studentenvereniging houdt het braaf en gezond: "Waarom bier zuipen als je thee kan slurpen?"

De typische studentenvereniging is niet langer hip, Moeder Theepot is dat wel. Ze zijn niet bejaard, ook niet Engelstalig. Neen, het zijn gewoon studenten die zin hebben in "wat anders". 

‘Make Belgium Great Again’ lanceert samen met BV’s emoji tegen cyperpesten. En het helpt nog ook, zeggen experts.

Nadat ze bijna 32.000 Vlamingen zover hebben gekregen dat ze na hun dood hun organen afstaan, willen de makers van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ cyberpesten de wereld uit helpen. Het geheime wapen tegen online bagger? Een emoji, te gebruiken bij elke haatboodschap die op uw schermpje passeert.

Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck kruisen bij QMusic de armen tegen cyberspesten.
RV Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck kruisen bij QMusic de armen tegen cyberspesten.

Dappere bejaarde dame (91) mept overvaller haar huis uit: “Met stokbrood en leugentje om bestwil”

Niemand weet hoe hij/zij zal reageren bij een overval, maar de reflex van Marie-Thérèse Steirer (91) is zeer moedig te noemen.

Toen de Joodse Norbert als peuter moest onderduiken bij een Kortrijks gezin, gaf zijn onderduikzusje Mona hem een teddybeer. "Die beer gaf me een nooit vergeten gevoel van troost en veiligheid"

De knuffel van de 77-jarige man krijgt nu een plaats in de Mechelse Kazerne Dossin. Bijzonder, want zo vaak komt het niet voor dat een museum over de jodenvervolging en de Holocaust een item in handen krijgt van een overlevende.

Norbert en Mona, intussen 77 en 83, bij 'hun' beer.
David Legreve Norbert en Mona, intussen 77 en 83, bij 'hun' beer.

Tot eind volgende week 'indian summer XXL'

Berg die jurkjes en sandalen nog niet op, want het blijft 'abnormaal' warm. Temperaturen tot 25 graden, alsjeblieft. 

De beestigste dokters werken in Gent

In het Gentse AZ Sint-Lucas gaan de dokters letterlijk goedgemutst aan de slag. Bij bezoekjes aan kinderen lopen ze er rond als een koala, konijn of eenhoorn.

Anesthesiste Birgitte Vangehuchten: "Ik was op zoek naar een manier om kinderen wat meer gerust te stellen."
Wannes Nimmegeers Anesthesiste Birgitte Vangehuchten: "Ik was op zoek naar een manier om kinderen wat meer gerust te stellen."

En om af te sluiten: de trouwdag van Jen en Steve werd nog mooier na een photobomb van deze wereldberoemde popster.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kansarax Buda

    Inderdaad een prachtweek. Jullie vergeten De prachtige Nobelprijs voor de vrede en vooral voor de rechten van de vrouwen.

  • Johan Goris

    Bedankt. Ik had wat goed nieuws nodig.

  • John Witte

    Weegt helaas niet op tegen het slechte nieuws....