Een week goed nieuws: vermiste wandelaarster na 16 dagen levend teruggevonden en andere verhalen die je blij maken

Amanda Eller samen met haar redders.
FindAmanda Amanda Eller samen met haar redders.
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Vermiste Hawaiiaanse teruggevonden

‘Levend gevonden’, krabbelen vrienden van Amanda Eller haastig op de vermissingsposters die overal op het Hawaïaanse eiland Maui voor haar zijn opgehangen. De wandelaarster verdween ruim twee weken geleden spoorloos, nadat ze eropuit trok in bosreservaat Makawao.

De opluchting bij Amanda's familie en vrienden is groot, zo is aan de posters te zien.
FindAmanda De opluchting bij Amanda's familie en vrienden is groot, zo is aan de posters te zien.

Het Warmste dorp van Vlaanderen helpt zieke Seppe

In Heppen, ondertussen het Warmste Dorp van Vlaanderen, heeft de werkgroep ‘Steun Seppe’ maar liefst 175.532 euro ingezameld. Wafels, wandelingen, Seppebroden: niets was hen te veel om hun vijfjarig dorpsgenootje te helpen.

Seppe op de schoot met zijn schoofjuf
TONY VAN GALEN Seppe op de schoot met zijn schoofjuf

Agent adopteert verloren puppy

Een agent van de Antwerpse politie heeft een nobele daad gesteld. De man adopteerde een puppy die tijdens toezicht aan Park Spoor Noord door het wijkteam was aangetroffen.

Omdat niemand naar het hondje informeerde, besloot agent Nick de viervoeter te adopteren.
Instagram/pzantwerpen Omdat niemand naar het hondje informeerde, besloot agent Nick de viervoeter te adopteren.

Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen

In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker “mals en zilt”.

Sterrenchef Gert De Mangeleer en radio-dj Sven Ornelis gingen aan de slag met de vers geoogste mosselen.
BELGAONTHESPOT Sterrenchef Gert De Mangeleer en radio-dj Sven Ornelis gingen aan de slag met de vers geoogste mosselen.

Meisje (7) gevierd door hulpdiensten omdat ze leven van haar vader redt

Een meisje van 7 jaar is in de bloemetjes gezet voor haar heldendaad. Toen haar vader het bewustzijn verloor, bleef Camille M. (7) kalm, belde de hulpdiensten en legde hen ook meteen uit welke medische behandeling hij volgde. “Hierdoor redde ze zijn leven.”

Sapeurs-pompiers de la Haute-Garonne

Er is leven na ‘Game of Thrones’: drie nieuwe series, een boek en een documentaire

‘Game of Thrones’ is voorgoed voorbij. Ook al viel het einde niet bij iedereen in de smaak, het verlies van de reeks is een zware klap voor grote fans van de wereld van Westeros. Geen nood, er is wel degelijk leven na ‘Game of Thrones’. Zo zijn er ondertussen al drie nieuwe spin-offs in de maak.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanaf 2021 geen plastic rietjes en bestek meer

De producten die verantwoordelijk zijn voor het gros van het zwerfvuil op zee worden in 2021 definitief uit de handel genomen.De Europese lidstaten hebben het verbod op wegwerpplastic definitief goedgekeurd nadat het Europees Parlement het licht al op groen had gezet.

EPA Europa is akkoord dat de problematiek rond wegwerpplastic moet worden aangepakt.
EPA Europa is akkoord dat de problematiek rond wegwerpplastic moet worden aangepakt. EPA Europa is akkoord dat de problematiek rond wegwerpplastic moet worden aangepakt.

Vrouw (29) bevallen van zesling

Een Poolse vrouw van 29 jaar, die al een kind heeft, is in Krakau bevallen van een zesling: dat gebeurt maar één keer op 4,7 miljard.

Shutterstock Beeld ter illustratie1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Schijven

    19 Dagen om een vermiste wandelaarster te vinden in de wildernis van Hawaï? Waarom heeft men geen speurhonden ingezet? Men had haar auto gevonden, vandaar uit moet het voor een beetje speurhond toch een koud kunstje zijn geweest haar te vinden?