Een week goed nieuws: vader en dochter na 326 dagen opnieuw herenigd en andere verhalen die je blij maken

Angie en haar vader Adelino.
K1 Angie en haar vader Adelino.
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Vader en dochter herenigd nadat ze een jaar geleden gescheiden werden aan Amerikaanse grens

Angie (7) en haar vader Adelino werden vorig jaar gescheiden aan de Amerikaanse grens met Mexico, in Texas. Het meisje werd naar haar moeder in Houston gebracht die ze sinds haar geboorte niet meer gezien had. Adelino werd opgesloten. Na bijna een jaar zorgde de organisatie “Immigrant Families Together” ervoor dat vader en dochter terug samen zijn.

Inspecteur Dirk loopt Iron Man voor ziek dochtertje (3) collega

Je hebt goede collega’s en je hebt Dirk Van Camp (54). De politie-inspecteur loopt, fietst en zwemt op 25 mei de Iron Man van Lanzarote onder een bloedhete zon. Die helletocht onderneemt hij voor de 3-jarige Collette, de dochter van zijn collega. Het meisje werd geboren met een zwaar hersenletsel.

Collette (3) en politie-inspecteur Dirk Van Camp.
Jan Aelberts Collette (3) en politie-inspecteur Dirk Van Camp.

Vegetarische Happy Meal en McNuggets bij McDonald’s

Veggie is in en McDonald’s België springt helemaal mee op de kar. Met een nieuw en uitgebreid gamma prijken vanaf nu ook iconische producten zoals het Happy Meal-menu en de McNuggets in vegetarische versie op de menukaart.

McDonald's België

Peperdure sportwagen uit film ‘The Italian Job’ duikt na 50 jaar weer op

De Lamborghini Miura is een geliefde auto bij verzamelaars omdat er slechts 764 zijn gebouwd. Dit exemplaar is extra bijzonder, omdat de auto een halve eeuw na ’The ’Italian Job is geïdentificeerd als dé auto uit de film. 

Lamborghini

In nieuwe achtbaan Bobbejaanland kies je zelf hoe je rit wil beleven

De nieuwe rollercoaster ‘Fury’ in Bobbejaanland, die snelheden haalt van meer dan 100 kilometer per uur, bevat een leuk interactief element. Bezoekers kunnen zelf kiezen of ze de rit vooruit of achteruit willen beleven. De richting die het meeste stemmen krijgt, wint.

De nieuwe rollercoaster Fury opent wellicht in de loop van juni.
rv De nieuwe rollercoaster Fury opent wellicht in de loop van juni.

Afghaans jongetje danst van blijdschap nadat hij nieuwe beenprothese krijgt

Zijn tragische verhaal is dat van tienduizenden andere Afghanen, gewone burgers die ledematen verloren door de oorlog in het land, maar van een video van een Afghaans jongetje dat danst van blijdschap omdat hij een nieuwe beenprothese heeft, zou een mens toch goedgezind moeten worden.

AFP

Agath (21) verslaat anorexia en start blog om meisjes te helpen

Ze zag de dood in de ogen, maar slaagde er toch net op tijd in om het gevecht met zichzelf te winnen. Agath Desmet uit Deerlijk overwon de eetstoornis anorexia nervosa en schrijft haar ervaringen nu van zich af in een blog, om andere meisjes te helpen: “Maak de klik in je hoofd en durf voor genezing te kiezen.”

Agath Desmet overwint anorexia.
Henk Deleu Agath Desmet overwint anorexia.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.