Een week goed nieuws: samen in de bres voor Australië en andere verhalen die je blij maken

Creatievelingen maken dekentjes voor de dieren die getroffen werden door de Australische bosbranden.
RV Creatievelingen maken dekentjes voor de dieren die getroffen werden door de Australische bosbranden.
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Man kaapt favoriete Disneyfilm vriendin voor romantisch huwelijksaanzoek 

Een Amerikaanse man heeft zijn vriendin op de meest romantische manier ten huwelijk gevraagd. Lee Loechler nam zijn geliefde mee naar een bioscoop om samen naar haar favoriete Disneyfilm Doornroosje te kijken, maar had een klein beetje gesleuteld aan het einde.

Breien en haken voor kangoeroeweesjes in Australië

Debby Goossens uit Antwerpen en Sarah Wenes uit Aalst namen het initiatief om de groep Team Belgium for Australië op te starten. De bosbranden in Australië raken niet alleen de mensen, maar ook miljoenen dieren zijn op de vlucht, blijven gewond of verweesd achter. Om al die weeskangoeroes en -koala’s warm te houden, is er een oproep van Australië om buideltjes en dekentjes op te sturen. Enkele honderden Vlamingen zijn volop aan het breien en haken.

Meester Ben redt leven van leerling Marthe (9) nadat ze zich verslikt

Nadat Marthe Fiers (9) zich had verslikt in een tussendoortje op de wijkschool De Vlinderboom in het Oost-Vlaamse Durmen, verloor ze het bewustzijn. Dankzij een geslaagde reanimatiepoging redde leerkracht Ben Dupont haar leven. “We zijn de school en meester Ben ontzettend dankbaar voor hun daadkracht”, zegt Gerrit Fiers, papa van Marthe.

Ben en Marthe
Geert De Rycke Ben en Marthe

Doris krijgt nieuwe thuis nadat ze vier keer in het asiel belandde

Hond Doris, 13 jaar oud, heeft niet bepaald een gemakkelijk leventje gehad. Over een periode van zes jaar tijd belandde de viervoeter liefst vier keer terug in het asiel waar ze in 2013 was achtergelaten door haar eerste baas. Een aaneenschakeling van pech zorgde ervoor dat ze telkens weer opnieuw afscheid moest nemen van nieuwe baasjes. Nu is Doris opnieuw geadopteerd.

Asielhond Doris krijgt een nieuw baasje.
Freshfields Animal Rescue Asielhond Doris krijgt een nieuw baasje.

‘Kijk Uit’-presentatrice eerste Belgische die legendarische ‘seven summits’ bedwingt

Het is haar gelukt. ‘Kijk Uit’-presentatrice Sofie Lenaerts (44) is erin geslaagd om de top te bereiken van Mount Vinson, de hoogste berg van Antarctica. Daarmee is ze de allereerste Belgische vrouw die erin slaagt om de ‘seven summits’ te bedwingen, de hoogste toppen van elk continent.

‘Kijk Uit’-presentatrice Sofie Lenaerts (44) op de top van Mount Vinson, de hoogste berg van Antarctica.
8000unlimited/Geert Van Hoeymissen ‘Kijk Uit’-presentatrice Sofie Lenaerts (44) op de top van Mount Vinson, de hoogste berg van Antarctica.

Leonardo DiCaprio redt leven van dronken man die overboord valt van cruiseschip

Acteurs redden doorgaans geen levens. Hoewel ze superhelden of briljante dokters spelen op het kleine scherm, worden ze in het echte leven zelden geconfronteerd met de taak om daadwerkelijk iemands leven te redden. Daar kwam voor Leonardo DiCaprio (45) plots verandering in tijdens een recente trip op een jacht in het Caraïbisch gebied. De oplettende acteur redde het leven van een dronken man die van het cruiseschip viel.

Leonardo DiCaprio
EPA Leonardo DiCaprio3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joery Goubert

    Mooi dat er nog dieren vriendschap is. top !!!

  • karin verwimp

    Meer nieuws over hoe de noodlijdende dieren in Australië geholpen worden aub. Ik pieker me hier suf over hun lot. Als ik kon ging ik naar ginder om te helpen maar die prutsers in Brussel met hun valse beloften pikken helaas te veel van mijn loontje in :(

  • Ria Vertongen

    Daar knapt een mens van op, de mooie positieve simpele dingen uit het leven. Hopelijk krijgen we meer van dat te lezen