Een week goed nieuws: na zeven jaar eindelijk overheidssteun voor jongen met beperking en andere verhalen die je blij maken

Maxime Petit
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Ouders zoeken persoonlijke assistent voor Lenn (9)

Zeven jaar nadat Lenn Brulez op de wachtlijst voor een Persoonlijk Assistentiebudget terecht kwam, hebben zijn ouders het verlossend telefoontje gekregen. De overheid maakt geld vrij voor de zorg voor de jongen met tubereuze sclerose.

Maxime Petit

Remco Evenepoel vormt opnieuw een koppel met Oumaïma

Dat bevestigde het 19-jarige toptalent van Deceunick-Quick.Step woensdag op de Boekenbeurs. “Ja, we zijn weer samen en ik ben er blij om.”

Photo News

Youtuber wil voor eind dit jaar 20 miljoen bomen planten. Elon Musk doneert er een miljoen

Een populaire YouTuber heeft een grootschalige campagne op poten gezet met als doel voor het einde van het jaar maar liefst 20 miljoen bomen te planten. De teller van zijn #TeamTrees staat al op meer dan tien miljoen. Elon Musk kocht maar liefst 1 miljoen bomen in één keer.

Instagram

Goed nieuws voor ‘Friends’-fans: “We werken aan iets nieuws”

Nee, ‘Friends’ komt echt niet meer terug. Dat verzekerde actrice Jennifer Aniston (50) nogmaals bij ‘The Ellen DeGeneres Show’. Maar een samenwerking tussen de acteurs van de hitserie lijkt er wél in te zitten.

Johannes en Nico verbreken record marathon met een rolstoel

Op de Marathon van Gent hebben Ultrakid Johannes Balbaert (12) uit Blankenberge en de Gentse Ultraman Nico De Neef (37) het Belgisch record marathon met een rolstoel verpletterd. “Iedereen kan ongelooflijke dingen doen.”

Wouter Spillebeen

Daisy uit ‘Belgium’s Got Talent’ maakt indruk en mag naar ‘Songfestival for the Blind’

In de laatste auditie-aflevering van ‘Belgium’s Got Talent’ maakte de 27-jarige Daisy Opdebeeck uit Leuven heel wat indruk met haar emotionele song. Nu scoort ze ook internationaal: Daisy zal volgende maand ons land vertegenwoordigen op het ‘Lions World Songfestival for the Blind’. 

‘Kruimeldief’ moet drijvend afval uit rivier halen

Na de veegarm komt de Nederlander Boyan Slat met een nieuw project om de wereldzeeën schoon te maken. Met zijn team, de Ocean Cleanup, heeft hij een soort grote kruimeldief gemaakt. Die machine, de Interceptor, dobbert op rivieren en moet het langsdrijvende afval opvegen.

Ocean Cleanup

Belgisch danseresje (9) schittert samen met haar lerares bij Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres was zo onder de indruk van de 9-jarige Belgische danseres Anae en haar lerares Jeny Bonsenge dat ze hen vroeg om naar haar populaire talkshow te komen. Daar kregen de dames nog een heuse verrassing.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sven Kerstens

    Als een jongen in nood zeven jaar moet wachten op de broodnodige steun is dat vooral heel droevig. Onze roverheid moet zich diep schamen dat dit zo lang kan duren.