Een week goed nieuws: na 67 jaar ontmoet deze vrouw eindelijk haar zoon en andere verhalen die je blij maken

Kamera One
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Na een zoektocht van 67 jaar, ontmoet deze vrouw eindelijk haar zoon

Een vrouw in de Verenigde Staten is na 67 jaar zoeken weer herenigd met haar zoon. De twee vonden elkaar op een website waar je je familie kan zoeken.

Boer redt babyvosjes door keizersnede uit te voeren langs de weg

Chris Rolfe (24) uit West Sussex zag het voor zijn ogen gebeuren: een vos werd aangereden en bleef stil liggen langs de kant van de weg. Het dier bleek dood, maar haar buik bleef bewegen. De boer pakte een mes en bracht met een keizersnede vier welpjes ter wereld.

Chris Rolfe (24) en zijn moeder Jean (51) zorgen voor het kwartet.
Facebook Chris Rolfe (24) en zijn moeder Jean (51) zorgen voor het kwartet.

In nieuw resort van Pairi Daiza slaap je tussen de dieren

Vanaf juni kan je na een dagje Pairi Daiza ook blijven logeren. De dierentuin stelde de week zijn nieuwe resort voor, met een hotel en verschillende vakantiehuisjes. Bijzonder: in plaats van zicht op zee, kies je hier voor kamers met zicht op beren, damherten, wolven of zeeleeuwen.

Pairi Daiza Resort.
rv Pairi Daiza Resort.

Eerste drijvende boerderij ter wereld

In de Nederlandse havenstad Rotterdam hebben afgelopen dinsdag 32 koeien hun intrek genomen in de eerste drijvende boerderij ter wereld. De ‘Floating Farm’ werkt zoveel mogelijk zelfvoorzienend en circulair.

Floating Farm

Australische familie vindt klompje gud tijdens ochtendwandeling

Een Australische familie heeft een klompje goud gevonden tijdens een wandelingetje in de buurt dat ze op Moederdag maakte. De waarde van het klompje wordt geschat op zo’n 35.000 Australische dollar, zo’n 21.000 euro.

Een goudklompje. Archieffoto.
ThinkStock Een goudklompje. Archieffoto.

Thibault (26) ontwaakt uit coma: “Hij herkende ons meteen, dokters spreken van mirakel”

Op Pasen werd Thibault Schamp uit Veurne na het vieren van zijn verjaardag zwaar geslagen en geschopt door twee dertigers. Thibault vocht 2,5 weken voor zijn leven, maar ontwaakte toch uit coma. “Het zag er even erg slecht uit, maar het lijkt allemaal goed te komen”, zegt zijn mama.

Thibault Schamp ontwaakte uit zijn coma, hier op de foto met vriendin Kiana.
JHM Thibault Schamp ontwaakte uit zijn coma, hier op de foto met vriendin Kiana.

Dorpelingen redden baby-olifant uit modderige kuil

Bewoners uit in het Sri Lankaanse Hambantota werden opgeschrikt toen ze een moederolifant op de weg zagen rennen. Het dier was in paniek omdat haar kalf in een kuil was gevallen. Met een graafmachine konden ze de baby-olifant uit de put redden.

Met een graafmachine kon het kalf uit de put gered worden.
Screenshot Met een graafmachine kon het kalf uit de put gered worden.

Lyana (12) wordt prinses voor een dag en ontmoet haar grote held Markske Vertongen

Lyana (12) uit Beverlo, bij wie vorig jaar kanker werd vastgesteld, zag haar droom in vervulling gaan. Een roze limousine, een persoonlijke lakei en prins Marc maakten het tot een onvergetelijke dag voor Lyana.

Prins Markske verwelkomt prinses Lyana. Een lakei opende de deur.
Benoit De Freine Prins Markske verwelkomt prinses Lyana. Een lakei opende de deur.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.