Een week goed nieuws: blinde loopt halve marathon met drie geleidehonden en andere verhalen die je blij maken

Twitter OZ FM
Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Blinde hardloper loopt halve marathon van New York uit met drie blindengeleidehonden

Hoewel hardloper Thomas Panek al twintig marathons gelopen heeft, schreef hij afgelopen zondag bij de New York City Half Marathon geschiedenis. De New Yorker liep de wedstrijd namelijk onder begeleiding van drie blindengeleidehonden.

Texaanse zet in minder dan 10 minuten gezonde zesling op de wereld

Een kans van 1 op 4,7 miljard heb je als vrouw om zwanger te zijn van een zesling. Het overkwam Thelma Chiaka uit Houston in de Amerikaanse staat Texas. Ze bracht haar vier jongens en twee meisjes bovendien in minder dan tien minuten ter wereld.

The Woman's Hospital Of Texas

Antwerpse Zoo vangt 132 snoeken op die op luchthaven van Zaventem gestrand waren

 Een lading van kwastvinsnoeken die per vliegtuig getransporteerd werd van Afrika naar Azië, is op de luchthaven van Zaventem gestrand na een administratief probleem. Aangezien het water waarin de dieren zaten te vervuild dreigde te geraken, is de Antwerpse Zoo bereid om ze tijdelijk op te vangen.

Zoo Antwerpen

Burberry doet plastic in de ban

Het Britse modelabel Burberry belooft tegen 2025 geen plastic meer te gebruiken in diens collecties in de strijd naar een duurzamere toekomst. Eerder werd ook al bont geschrapt.

Photo News

Site helpt baasjes aan ideaal huisdier

Hoe kan je weten of een hond of kat bij jou past? De makers van de site ‘verhuisdieren’ beweren dat zij kunnen nagaan of het zal klikken. Via de site kan je niet zoeken op ras, want de match gebeurt puur op basis van karakter.

Colruyt schrapt papieren prijsetiketten en wil zo 90 ton papier besparen

Tegen eind dit jaar zal supermarktketen Colruyt in alle winkels de papieren prijsetiketten vervangen door elektronische. 

Mine Dalemans

Goudwanggibbon geboren in  Pairi Daiza

Babygeluk in dierenpark Pairi Daiza, deze keer bij de goudwanggibbons. Het dierenpark kondigde aan dat er vorige week een jong op de wereld werd gezet. Trotse ouders zijn het mannetje Benjamin en zijn vrouwtje Okki. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.