Een week goed nieuws: 1,9 miljoen euro is binnen voor baby Pia en andere verhalen die je blij maken

Soms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom lichten wij er elke week een reeks hartverwarmende en positieve artikels uit. Om je week met een glimlach af te sluiten.

Ruim 972.000 sms’jes gestuurd voor baby Pia

De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. “Elk bericht en elke euro is er één, een klein stapje dichter bij de redding van onze dochter.”

KU Leuven zet belangrijke stap in ontwikkeling medicijn tegen buikgriep

Wetenschappers hebben een eerste onderzoeksmodel ontwikkeld om het menselijke norovirus te kweken en bestuderen, wat op termijn mogelijk kan leiden tot een therapie die niet alleen de symptomen van buikgriep bestrijdt maar mensen kan beschermen als anderen in hun omgeving wel geïnfecteerd zijn.  

Getty Images

Na 25 jaar werd de ring van Dennis weer teruggevonden in café

Een mysterie. Een ander woord heeft de Nederlander Dennis Lagraauw er niet voor. Na 25 jaar werd een ring die hij verloor in café De Luifel weer teruggevonden.

Thierry Schut

Wetenschappers van UZ Gent zetten grote stap om aids definitief te genezen

Het dodelijke virus is vandaag onder controle dankzij dure aidsremmers, maar patiënten hervallen van zodra ze stoppen met die medicatie. Door de schuilplaats van het restvirus te ontdekken hopen de wetenschappers het virus op termijn definitief uit te schakelen.

Reuters

SOS HLN bracht Nele samen met de laatste eigenaar van de Opel Ascona van haar overleden vader

Het was een mission impossible: de Opel Ascona Sport van hun vader terugvinden, 29 jaar na diens veel te vroege dood, in een tragisch ongeval. SOS HLN sprong in de bres, toen de kinderen van Jozef Vermoere met die droom naar buiten kwamen. Helaas: de laatste eigenaar was een rallyrijder die de auto uit elkaar haalde voor wisselstukken. Toch vond dochter Nele troost, toen we de twee gisteren samenbrachten. “Het doet deugd te horen wat er allemaal nog met én in de auto is gebeurd.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans hertens

  Is dat goed nieuws? of morele chantage?

 • leen hanssens

  En vandaag vernemen we dat het niet zeker is of Pia geschikt is voor het medicijn. Er moeten nog verschillende onderzoeken gebeuren.

 • Gerrit Versteele

  Moeten we nu blij worden van het feit dat bedelen voor een waanzinnige prijs mogelijks een kind heeft gered? Ik ben gedegouteerd van zowel de prijsstelling van de behandeling als van het opportunisme van die ouders.

 • WILLIAM TAELMAN

  Ben heel blij voor Pia , maar er zijn nog veel kinderen die moeten geholpen worden

 • Annie Broeckx

  Voor Pia en de ouders is het gelukt en kan de medicatie starten,en de gevers kloppen zich op de borst omdat ze meegewerkt hebben aan het resultaat.Maar zoals altijd is er een achterkant aan. Voor De Block is het moeilijker het bedrijf onder druk te zetten want de bevolking zal hun prijs " wel" betalen.En wat voor de andere kinderen die ook torenhoge medicatie nodig hebben?En wat als blijkt dat de medicatie "niet"kan toegediend worden ? Geven is goed maar controle is nodig.