De Indiase industrieel Gautam Adani (60) zou niet helemaal zuiver op de graat zijn.
Volledig scherm
De Indiase industrieel Gautam Adani (60) zou niet helemaal zuiver op de graat zijn. © AFP

Een van de rijkste mensen ter wereld beschuldigd van “grootste zwendel uit de geschiedenis”

In de lijst met rijkste mensen ter wereld schoot de Indiase industrieel Gautam Adani (60) pijlsnel omhoog. Maar nu beschuldigt de bekende Amerikaanse shortseller Hindenburg Research de magnaat in een rapport van de “grootste zwendel uit de bedrijfsgeschiedenis”.

49 reacties

 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Alleen bedriegers kunnen rijk worden.
 • mike milan

  2 maanden geleden
  @Linda….correct,wat de banken je aanraden,daar moet je net vanaf blijven.Daar hebben zij voor miljoenen in geïnvesteerd, en laten je dan een positieve grafiek zien.Aks ze dan genoeg klanten geronseld hebben…verkopen ze hun aandelen..en ben jij uw zuurverdiende centjes kwijt.En zeker wat in € staat.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Wat is daar nieuw aan je kunt niet zo rijk worden zonder misdaad.
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Ja dat is géén nieuws ! Niemand verdiend persoonlijk miljarden op een louter 100% eerlijke manier !
 • wesley christiaens

  2 maanden geleden
  Er is nog nooit een eerlijk rijk geworden. Men zou wel van zo iemand alles moeten afpakken, en dat generaties lang. Tenslotte zorgen zij ook voor generaties lange armoede.
 1. Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgelaten

  Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgela­ten

  Mohamed Azzaoui (49) is vrijgelaten door zijn ontvoerders nadat hij een maand geleden gekidnapt werd aan het Total-tankstation in Waarloos. Hij werd geblinddoekt afgezet in een buurt waar zijn familie verbleef. De man is in goede gezondheid. Volgens bronnen uit zijn omgeving beseften de ontvoerders dat de Antwerpse ex-portier verward werd met een andere drugscrimineel die er met 1,2 ton cocaïne vandoor zou zijn.
  Antwerpen
 2. “IS is niet weg, hun propaganda is zelfs op Twitter te vinden”, zegt terreurexpert
  PREMIUM

  “IS is niet weg, hun propaganda is zelfs op Twitter te vinden”, zegt terreurex­pert

  Het parket onderzoekt wie de jonge meerderjarigen die mogelijk een aanslag wilden plegen, heeft beïnvloed. Ze zouden in korte tijd geradicaliseerd zijn. Niet verrassend, zegt terreurexpert Pieter Van Ostaeyen (KU Leuven). “Jongeren radicaliseren zelden volledig op eigen houtje, meestal zit er iemand achter die hen opstookt”, zegt hij. Ziet hij opnieuw een toename van IS-propaganda? Via welke kanalen? En hoeveel personen staan op de OCAD-lijst?
 3. Adidas trekt merkrechtenklacht tegen Black Lives Matter in na discussie over strepen

  Adidas trekt merkrech­ten­klacht tegen Black Lives Matter in na discussie over strepen

  De bekende Duitse sportkledingfabrikant Adidas trekt een klacht bij het Amerikaanse patentbureau tegen de activistische beweging Black Lives Matter in. Die klacht ging over een handelsmerk, dat wordt gekenmerkt door drie aan elkaar parallel lopende strepen, en op kleding van Black Lives Matter te zien is. Adidas was van oordeel dat dit voor verwarring kon zorgen: het sportmerk verwerkt de strepen namelijk op dezelfde manier in zijn eigen producten, zoals in badslippers en t-shirts. Een reden voor het nu intrekken van de klacht, geeft Adidas niet.
 1. Met een vermogen van 40 miljard de rijkste Italiaan ter wereld, toch woont ‘Nutella’-man Giovanni Ferrero in België: “Immer discreet en praktisch nooit te spotten in het straatbeeld”
  PREMIUM

  Met een vermogen van 40 miljard de rijkste Italiaan ter wereld, toch woont ‘Nutella’-man Giovanni Ferrero in België: “Immer discreet en praktisch nooit te spotten in het straat­beeld”

  En of Giovanni Ferrero een mooie surprise in zijn Kinderei vond. Met een zichzelf toegekend dividend van 765 miljoen euro - ondanks de salmonellabesmetting vorig jaar in de Ferrero-fabriek van Aarlen - is de resterende telg van het befaamde chocoladegeslacht alleen nog maar rijker geworden. Wat weinigen weten is dat de rijkste Italiaan ter wereld al van kinds af... in België woont. Waar dan precies? Hoe laat hij zijn geld rollen? En welke typisch Belgische lekkernijen nam hij nog onder zijn vleugel?
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.