Eén op zeven ouders maakt zich voortdurend zorgen als kind onderweg is naar schoolRuim 85% van de ouders maakt zich al eens zorgen als zoon- of dochterlief onderweg is van of naar school. Liefst één op zeven leeft zelfs elke ochtend en avond in angst. Dat blijkt uit een enquête met meer dan 13.000 deelnemers in het kader van het Grote Verkeersonderzoek van Het Laatste Nieuws in samenwerking met de Vlaamse overheid.

Eén slachtoffer op zes is een kind. En in bijna 4 gevallen op 10 is dat kind onderweg van of naar school. Een kwart van de jonge slachtoffers valt trouwens in de eerste twee maanden van het schooljaar te betreuren.

Toch heeft één op de vijf ouders zijn kinderen nooit voorbereid om zelfstandig naar school te gaan. De kinderen moeten dan volop rekenen op begeleiding van familie, leraars en verkeersouders.

Dat zijn slechts enkele van de conclusies uit het Grote Verkeersonderzoek bij ruim 13.000 lezers, in samenwerking met de Vlaamse overheid. Vanaf morgen leest u er alles over in Het Laatste Nieuws en op HLN.be.

Eén slachtoffer op zes is een kind