Illustratiebeeld.3/4/2016
pict. by Christophe Licoppe © Photo News
Volledig scherm
Illustratiebeeld. 3/4/2016 pict. by Christophe Licoppe © Photo News © Photo News

Een op de tien vergunningen voor industrie in Vlaanderen geweigerd

Een op de tien vergunningen die bedrijven in Vlaanderen aanvragen, wordt geweigerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het departement Omgeving. “Het vergunningenbeleid is te vaak een rem op investeringen”, waarschuwt Agoria, de sectorfederatie van de industriebedrijven, vrijdag in De Tijd.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwarmende eenvoud”
  PREMIUM

  Onze royaltyex­pert Wim Dehand­schut­ter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwar­men­de eenvoud”

  Myriam Ullens was een familievriendin van koning Filip en koningin Mathilde. Gingen ze skiën in Zwitserland, dan logeerden de Belgische vorsten bij haar en haar echtgenoot in hun mondaine winterchalet. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter leerde ‘Mimi’ acht jaar geleden kennen in het zog van Filip en Mathilde. “Haar puissante rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwarmende eenvoud.”
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreurplannen eerder al gearresteerd

  Acht mensen opgepakt die ervan verdacht worden aanslag te willen plegen in ons land, jongeman met terreur­plan­nen eerder al gearres­teerd

  De politie heeft acht mensen opgepakt - drie in Brussel en vijf in Antwerpen - die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen in ons land. Dat deelt het federaal parket mee in een persbericht. “Er waren voorbereidende handelingen”, zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Volgens het federaal parket moeten we de verdachten situeren in het radicaal islamistische milieu. De jongeman die opgepakt is in Eupen, is geen onbekende bij het gerecht. Hij wilde twee jaar geleden al een aanslag op de politie plegen.